Coby Wiltink met twee van haar dertien ezels die met het warme weer een tropenrooster hebben. (Foto: Arjen Dieperink)
Coby Wiltink met twee van haar dertien ezels die met het warme weer een tropenrooster hebben. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Camping Vetweide: gastvrij en gezellig

De gemeente Lochem is vele campings rijk. Eén mini camping springt er uit, daar hebben ze dertien ezels. De oude Saksische boerderij waar dit allemaal gebeurd is 170 jaar geleden gebouwd en ligt aan de Dorpstraat in Almen.

Almen – Coby Wiltink (54) : "Mijn man Henk (55) is hier geboren. In 1989 ben ik op de boerderij gekomen. Wij hadden 33 koeien en 28.000 vleeskippen. In 1994 zijn wij met de mini camping begonnen. Twee jaar later hebben wij de koeien, melk- en mestquotum verkocht, en kippen weggedaan. Dit was ook noodzakelijk daar Henk om medische reden zijn vak niet meer kon uitoefenen. Onze aandacht besteden wij toen aan de camping die van 15 maart tot 1 november geopend is."

Van heinde en ver weet men de camping te vinden en te waarderen.

Wiltink: "Wij maken geen echte reclame en hebben het vooral van mond-tot-mondreclame. Het is hier geen camping waar je met een wc-rol onder de arm naar het toilet gaat. Bij ons hangt de rol op het toilet en bij het fonteintje staat een zeeppompje. Onze grote kracht is rust, gastvrijheid en tijd voor onze gasten."

Behalve de familiehond Boes, die zeer gewild is bij de jongere campinggasten, kent de Vetweide ook dertien ezels die men kan huren voor een 4,5 kilometer lange wandeling.

De ezels hebben ieder een naam, onder andere Bertha, Fieke, Josje en Pien. Op de site van de Vetweide worden ze met foto voorgesteld.

Coby Wiltink: "Met tropische temperaturen hebben onze ezels een tropenrooster. Ze blijven gewoon binnen en gaan niet met de gasten op stap. Het is in de omgeving van Almen uitstekend om een wandeling te maken. Wat is niet mooier voor een kind om op een rug van een ezel te mogen zitten. Kinderen vanaf 4 jaar en tot 40 kilo mogen dan er op rijden. Er zijn twee routes te kiezen en de tocht duurt ongeveer 2,5 uur.

Het mooie is dat al onze ezels bij de kerk in Almen zich een bankje hebben toegeëigend. Ook al zit er iemand anders op het bankje, ze gaan er gewoon heen en lijken de plek ' op te eisen'.

"Wij liggen niet zo ver van het Twentekanaal. Het mooie is dat er een optisch bedrog is als een schip door het kanaal vaart. Vanaf de camping lijkt het of het door het weiland vaart. De reactie van de kinderen er op is zo prachtig."

Behalve de camping is het linkergedeelte van de boerderij te huur als vakantiewoning. Het is volledig ingericht voor 4 personen en van alle gemakken voorzien om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken."

De Vetweide is ondanks dat het vijftien ruime kampeerplekken kent en een mini-camping is, van alle moderne zaken voorzien.

Meer berichten