Vitaal ouder worden; een workshopcarrousel.
Vitaal ouder worden; een workshopcarrousel. (Foto: Julia Kappert)
De Vrijwilliger Centraal

Zomeraanbod van de vrijwilligersacademie

Nu de vakantie bijna voorbij is kijkt de vrijwilligersacademie uit naar de laatste trainingen van deze zomer. In september staat een gratis aanbod klaar voor organisaties, verenigingen en voor iedereen die zich wel eens vrijwillig inzet.

Even tijd voor jezelf.

Meditatie heeft een aantal bewezen positieve effecten. Zo verminderd het bijvoorbeeld stress, verhoogt het concentratie en houdt het je hersenen 'jonger'. Maar bovenal is het een manier om tijd voor jezelf te nemen. Alle reden om het eens te proberen. In de 'meditatie training' gaat het vooral om een kennismaking. Jan-Anton en Elly Volbeda delen hun kennis als meditatie leraren met een zeer ruime ervaring. In eigen land en in het buitenland hebben zij een groot Meditatie Centrum geleid en mensen persoonlijk begeleid. Zij kunnen je als geen ander laten ervaren wat meditatie voor jou kan doen. Wanneer? Op woensdag 19 en 26 september en 3 en 10 oktober 2018 van 19.30 tot 21.30 uur bij Sutfene, het Spijk, in Eefde.


Vitaal ouder worden – een carrousel van workshops
Ouder worden gaat vanzelf maar wat kunnen we doen om vitaal te blijven? Vijf workshops waarvan je er twee kunt kiezen. In de workshops over 'de overgang' krijg je informatie en tips. Een workshop over je loopbaan heeft aandacht voor je persoonlijke presentatie en jezelf zo aantrekkelijk mogelijk neerzetten in de huidige arbeidsmarkt. De workshop 'valpreventie' over voorkomen van vallen en weer opstaan. Een workshop '(anti)stress' richt zich op het maken van eenvoudige veranderingen in kleine stapjes. Ten slotte een workshop over voeding waarin handen en voeten wordt gegeven aan het kiezen voor voeding van hoge kwaliteit en voedingswaarde. Wanneer? Op dinsdag 25 september 2018 bij Stichting Welzijn Lochem in Lochem. Het programma start om 18.00 uur met een hapjes en een drankje en eindigt om 21.30.


De AVG; wat moet ik ermee?
De AVG is de nieuwe privacywet die al langer bestaat maar vanaf 25 mei 2018 ook gehandhaafd wordt. Met de komst van deze wet moeten ook (sport)verenigingen en stichtingen aan allerlei eisen voldoen. Wat dat inhoudt leer je van Jacqueline Luttikholt van de gemeente Lochem. Op een interactieve wijze waardoor je meteen aan de slag kunt. Wegens belangstelling wordt deze bijeenkomst voor de tweede keer georganiseerd. Wanneer? Op donderdag 27 september in Dorpshuus 't Hoeflo in Harfsen van 19.30 tot 21.00 uur.
Meer informatie op www.vrijwilligerscentrale.nl. Opgeven voor een workshop? Mail naar vrijwilligersacademie@welzijnlochem.nl of bel 0573-297000

Meer berichten