Foto: Achterhoekfoto.nl/Karel Oerlemans
Foto: Achterhoekfoto.nl/Karel Oerlemans Karel Oerlemans

Gele Olifant muziek- en beleeffestival groot succes

Algemeen

LAREN - Op zaterdag genoten mensen met een beperking van een dag vol eersteklas vermaak tijdens het langverwachte muziek- en beleeffestival de Gele Olifant, gehouden in Kulturhus ‘t Kruispunt in Laren.

Het festival werd feestelijk geopend door wethouder Marja Eggink en Laura Woestenenk, in aanwezigheid van Henk Koerselman en zijn projectgroep de Gele Olifant. De wethouder prees het unieke karakter van het festival in de gemeente en benadrukte de waarde van dit prachtige initiatief, dat aantoont dat zelfs een kleine gemeenschap groots kan zijn.

Het uitverkochte Kulturhus bood een scala aan creatieve, muzikale en ontspannende activiteiten, zodat iedereen een geweldige dag kon beleven. De locatie was omgetoverd tot een kleurrijk ‘circus’, met een prominente schildering van de Gele Olifant op het grote podium.

In de muziek- en theaterzaal zorgden diverse artiesten zoals Wimpie en de Domino’s, Ronnie Tober en Jaman voor een feestelijke sfeer. Tussen de optredens door bracht theatergroep Dinant het toneelstuk ‘Vreemde gasten’. De pauzes werden opgevuld met muziek van DJ’s Rick en Bartho. Het festival werd afgesloten met een sfeervol optreden van zanggroep Sing-it uit Laren.

In zaal Fantasierijk vonden talloze creatieve activiteiten plaats en in zaal Gevoelsrijk kon men zich ontspannen met reiki, klankreizen en handmassages, om zich vervolgens weer via de polonaise in het feestgedruis van de muziek- en theaterzaal te storten. “Het was geweldig om te dansen en te zingen”, aldus een enthousiaste bezoeker. “Hier zijn we één grote familie en voelt iedereen zich welkom”, voegde een andere bezoeker toe terwijl hij genoot van poffertjes en ijs.

Henk en Ron van de projectorganisatie waren verheugd over de positieve reacties. “Na een jaar van voorbereiding zijn we blij dat alles op zijn plaats valt en iedereen van het resultaat geniet”, aldus Henk.

Het festival eindigde met blije bezoekers die met een goodiebag huiswaarts keerden. De roep om een vervolg klonk al op straat. “Volgende keer willen we weer naar het festival!”, riepen de bezoekers enthousiast. Wordt er een vervolg gegeven aan dit fantastische festival? “Absoluut”, zegt Henk, “hou het nieuws en sociale media in de gaten, want de Gele Olifant laat binnenkort weer van zich horen”.

Voor meer foto’s, zie achterhoekfoto.nl/viewer/9384/de-gele-olifant

Foto: Ron van Eeden

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant