Stel je vragen aan Seher, coordinator van de Lochemse Uitdaging: info@lochemseuitdaging.nl
Stel je vragen aan Seher, coordinator van de Lochemse Uitdaging: info@lochemseuitdaging.nl (Foto: )
De Vrijwilliger Centraal

Met je vraag de beursvloer op

Tafels nodig voor de sportkantine? Hulp bij het maken van een communicatieplan? Een geluidman om te helpen bij een feestavond? Zomaar wat vragen die verenigingen en maatschappelijke organisaties in de gemeente Lochem kunnen hebben. En waar het bedrijfsleven uit dezelfde gemeente een antwoord op kan geven. Elkaar ontmoeten kan op dinsdagavond 18 september tijdens 'de Beursvloer'.

De enige beurs 'met winst voor iedereen' wordt ieder jaar georganiseerd door de Lochemse Uitdaging. Deze Uitdaging heeft als missie om het bedrijfsleven een maatschappelijke rol te vervullen. Door, heel simpel, te delen wat er (over) is. Geen geld; wel kennis, vaardigheden en spullen. Seher Boya, coördinator Lochems Uitdaging: "het is gaaf om te zien hoe mensen elkaar weten te vinden en er een 'match' ontstaat. Hierbij kan een bedrijf de vraag van een maatschappelijke onderneming beantwoorden en krijgt daar ook iets voor terug dat in het verlengde van de vereniging of de organisatie ligt zoals hapjes, gebruik van een ruimte of PR."

Seher: "Een tijd geleden kwam er een bijzondere vraag binnen vanuit Zozijn. Ze waren op zoek naar een nieuw keukeneiland. Hierbij hebben ze hulp gekregen van Keukenstudio Stormink uit Gorssel en wordt het binnenkort geplaatst. Zo hebben ze handige tips en ideeën gekregen als ook een pannenset en een inbouw magnetron. Daartegenover krijgt de Keukenstudio de overheerlijke zelfgemaakte appelflappen van Zozijn!"

Op de maatschappelijk Beursvloer wordt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans geboden om elkaar direct te ontmoeten en iets voor elkaar te betekenen. Seher: "op zo'n beursvoer worden knelpunten van verenigingen en stichtingen door het bedrijfsleven opgelost. In één uur tijd onderhandelen ze samen over vraag en aanbod en maken matches met elkaar. Zo brengen we matches tot stand die op de korte termijn concreet oplossingen bieden en, op de langere termijn, mensen met elkaar verbinden."

Als het lastig is om een vraag of een aanbod te formuleren dan is er hulp. Seher: "Je kunt mij mailen. Daarnaast lopen op de beursvloer zelf zogenaamde 'matchmakers' rond die hier erg goed in zijn en al voor vele matches hebben gezorgd!" Waarom zou je niet meedoen? "Geen idee," zegt Seher, "hoe dan ook levert deze avond iedereen iets op. Of het nu een aanbod op je vraag is of een contact voor latere vragen."

De beursvloer vindt plaats op dinsdag 18 september van 16:30 tot 18:30 uur in het Dorpshuus Hoeflo in Harfsen. Opgeven voor de beursvloer kan via info@lochemseuitdaging.nl. Meer informatie vind je op www.lochemseuitdaging.nl

Meer berichten