Gerben (l.) en Christiaan en Nathalie (r.) Timmer van Zilt-Bikes laten trots hun prijs zien. Foto Pr.
Gerben (l.) en Christiaan en Nathalie (r.) Timmer van Zilt-Bikes laten trots hun prijs zien. Foto Pr.

DoeMEE Award voor Gerben te Hennepe

LOCHEM - Gerben te Hennepe heeft de DoeMEE Award in de wacht gesleept. Op 28 november werd bekend dat de Lochemse Gerben winnaar was voor zijn strijd tegen eenzaamheid. 
Binnen de categorie personen werd Gerben te Hennepe gehuldigd om zijn Stichting Lonely Lochem, waarmee hij eenzame dorpsgenoten aan nieuwe contacten helpt. De jury vindt het dapper dat Gerben zijn eigen eenzaamheid heeft weten om te zetten naar een kracht. Daardoor zorgt hij ervoor dat ook anderen deel kunnen nemen aan de Lochemse samenleving. "Hij heeft zelf de stap gezet van achterstand naar voorsprong en zet zich er nu met succes en geheel belangeloos voor in om ook anderen te laten groeien en die stap te laten zien. Indrukwekkend mooi!", aldus de jury.

Zilt-Bikes uit Zutphen ging met de DoeMEE Award voor organisaties naar huis. De jury is van mening dat in Nederland-fietsland iedereen zou moeten kunnen fietsen. Zilt-Bikes draagt daar op een bijzondere wijze aan bij door drie vliegen in één klap te slaan. Ze zorgen dat mensen met een beperking kunnen participeren door bij hen aan het werk te zijn. Ze leveren een positieve bijdrage aan het milieu door fietsen te recyclen en fietsen te stimuleren. En ten derde geven zij fietsen aan vluchtelingen, opdat ook deze nieuwe inwoners van Nederland en Zutphen kunnen fietsen.

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Om dit enthousiasme te waarderen en te stimuleren reikt MEE Oost, in samenwerking met de gemeente Lochem, de gemeente Zutphen en Het Plein, de DoeMEE Award uit.

Tijdens de feestelijke uitreiking werden niet alleen de twee winnaars geroemd om hun inzet. Ook de overige genomineerden kregen volop erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen. Patricia Withagen, juryvoorzitter en wethouder van de gemeente Zutphen vertelt trots: "Het is geweldig om zoveel gelijkgestemden in één ruimte te zien. In Lochem en Zutphen streven we ernaar om iedereen maximaal mee te laten doen in de samenleving. Het geeft veel energie om op een dag als deze weer te zien dat we het écht met zijn allen doen." 

Genomineerden in de categorie personen waren: Ezrah en Judith, Gerrit Tuitert, Henk Broer, Chantal Elskamp, Arno Waterlanden en Joop Vreman, Henk Koerselman, Ingrid Leufkens en winnaar Gerben te Hennepe. In de categorie bedrijven waren naast winnaar Zilt-Bikes ook de volgende organisaties genomineerd: Scouting Karel Doorman, Bouwbedrijf Kappert PLUS, Stichting Litania, Stichting Cornerstone, Project Martinet, Stichting Buddy to Buddy, Het BOB, Buurtservice Zutphen, Driekant Ambachtscentrum, Superrr Almen, De Zutphense Uitdaging, WerkAtelier, Horeca Sutfene/Trajectum, Repair Café Lochem, BUUV Lochem, Handwerklab Mix&Stitch, Het Stadshuus Lochem, Lochemse Hockeyclub, Werkgroep samen eten 2e kerstdag Lochem, Zorgtuin Gorssel en Job4S verkeersregelaars. 
 

Meer berichten