John en Frank bij de Kistemaker
John en Frank bij de Kistemaker (Foto: Sven Scholten)

B&B de Kistemaker sluit de deuren

BARCHEM – Na bijna tien prachtige jaren komt er sneller dan verwacht een eind aan de droom van Frank Schotel (61) en John van Dijk (62). Ze stoppen namelijk met de exploitatie van hun Bed en Breakfast de Kistemaker aan de Bosheurneweg in Barchem.

“Al enige tijd spelen fysieke klachten ons parten. Helaas. Klachten die ervoor zorgen dat het regelmatig een grote uitdaging is om ons niveau te handhaven. De onvoorspelbaarheid van die klachten heeft ons uiteindelijk doen besluiten ons bedrijf op te geven. Na een lange periode onszelf heen en weer te hebben geslingerd tussen stoppen en doorgaan hebben wij onlangs de knoop doorgehakt. Enkele maanden terug hebben wij onze boerderij te koop gezet. In de stille verkoop met het idee dat dat nog wel enkele jaren zou kunnen duren. Heel veel sneller dan verwacht is onze droomplek verkocht.”, zo verklaart het tweetal. Dit betekent dat Frank Schotel en John van Dijk met veel pijn in het hart het bedrijf B&B de Kistemaker gaan beëindigen. “De nieuwe bewoners van de Kistemaker hebben andere plannen en zullen ons bedrijf niet voortzetten. Afgelopen weekeinde ontvingen wij onze laatste gasten. Iedereen die nog bij ons zou willen overnachten of dineren moeten wij teleurstellen”, aldus Frank Schotel. Over enkele weken zullen Frank Schotel en John van Dijk de Bosheurneweg 2 ontruimen en vertrekken. Korte tijd daarna beland het tweetal in Leusden. Dichtbij de geboortegrond van John.

John van Dijk: “In de jaren dat wij in Barchem bezig zijn, hebben wij ongelooflijk veel positieve reacties mogen ontvangen. Ons gastenboek stroomt ervan over. Zonder gasten immers geen bestaan. We gaan Barchem en de mensen missen. Met een traan in de ogen maar ook met een glimlach naar de toekomst nemen we afscheid van de Kistemaker.”

Meer berichten