Rotary Kidsrun steunt Stichting Hartekind

Gorssel - In samenwerking met de drie basisscholen van Gorssel, Epse en Joppe houdt Rotary Gorssel voor de vierde keer de Rotary Kidsrun! Op vrijdag 28 september lopen de kinderen van de scholen hun rondjes voor het goede doel. In overleg met de leerkrachten en oudercommissies is dit jaar gekozen voor de Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Het evenement op de Roskamweide begint officieel om 15.00 uur, start van groep 1/2 is om 15.30 uur. De kinderen gaan binnenkort met sponsorformulieren langs familie, vrienden en buren. Steun hen en doneer een bedragje per gelopen ronde.

Het wordt op de Roskamweide weer een heel gezellige boel. Er zijn springkussens en kinderen kunnen zich laten schminken. Ook presenteert de VV Gorssel zich op het terrein met een strafschoppencompetitie.

De kinderen lopen voor een belangrijk goed doel: voor kinderen die door een aangeboren hartafwijking vrijwel niet kunnen sporten en ook bij andere activiteiten grote beperkingen hebben. De stichting Hartekind zet zich voor hen in. In Nederland leven momenteel meer dan 25.000 kinderen en even zoveel volwassenen met een aangeboren hartafwijking.

Artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. En hiervoor is onderzoek nodig! Dat onderzoek is kostbaar. De deelnemers aan de Rotary Kidsrun willen een bijdrage leveren! Stelt u ze niet teleur en steun hun rondjes met een bedragje!

Meer berichten