Lonely Lochem start Samen actief 60+ op 24 september

Lonely Lochem is een organisatie die zich actief inzet om de eenzaamheid onder inwoners van de gemeente Lochem te verminderen. Dat doet men door activiteiten aan te bieden waarbij mensen elkaar op een vrijblijvende en laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Een leuke en gezellige manier om nieuwe mensen te leren kennen.

De laatste tijd moet men bij Lonely Lochem steeds vaker nee verkopen aan mensen, die graag bij ons aan willen sluiten, maar die buiten de huidige doelgroep vallen (18 tot en met 65 jaar). Lonely Lochem wil deze leeftijdsgrenzen vasthouden omdat zij speciaal voor deze doelgroep is opgericht en omdat deze groep nergens anders terecht kan.

Eenzaamheid komt echter op elke leeftijd voor en het is belangrijk dat hier aandacht voor is in de samenleving .In Lochem zijn er al verschillende groepen waar ouderen naartoe kunnen. Vaak ligt hier het accent op samen eten of één bepaalde activiteit.

Daarom start Lonely Lochem nu een activiteitengroep – Samen Actief – 60+. Via deze groep kunnen de deelnemers ook de weg vinden naar de andere groepen in Lochem als zij dit willen.

Het accent bij deze groep ligt op het ontmoeten van nieuwe mensen en samen activiteiten ondernemen. Er wordt vooral vraaggericht gewerkt!. De deelnemers krijgen middelen aangereikt aan de hand waarvan zij zelf kunnen kiezen op welke manier en hoe actief zij mee willen doen. Maar zij zijn ook welkom voor alleen een kopje koffie/thee en een goed gesprek.

Elke maandag van 13.30 tot 16.30 uur zijn geïnteresseerden welkom bij Lonely Lochem aan het Groene Kruisstraatje 4 in Lochem

Wat men biedt:
• Kennismaken met nieuwe mensen
• Koffie en thee
• Voor wie wil, een creatieve activiteit
• Bespreken van een activiteitenkalender (o.a. welke activiteiten zijn er de komende week in de omgeving en waar zou je aan deel willen nemen?)

De groep is in principe voor 60+, maar er is geen leeftijdsgrens naar beneden. Dus, lijkt het je wat om deel te nemen aan deze groep en ben je nog geen 60+ dan ben je ook welkom.

Voor eventuele vragen: harmien.helsloot@lonelylochem.nl

Meer berichten