Project Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem binnenkort van start

ZUTPHEN/ LOCHEM – Het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie heeft de aanvraag voor het project Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem gehonoreerd. Muzehof, gemeenten, scholen en het cultuur- en erfgoedveld kunnen zo de eerder ondertekende intentieverklaring gaan uitvoeren.

Het is een omvangrijk project dat mede door de heldere aanvraag de maximale toekenning van het Fonds heeft gekregen.

In het project ‘Erfgoededucatie regio Zutphen/Lochem 2018 – 2021’ gaat Muzehof Centrum voor de Kunsten samen met Erfgoed Gelderland en lokale erfgoedpartijen lessen erfgoededucatie ontwikkelen voor het basisonderwijs. De insteek is om met een flink aantal erfgoedaanbieders in Zutphen en Lochem zeker twaalf bezoeklessen te maken. Deze lessen bij elkaar vormen een doorlopende leerlijn, waarbinnen scholen hun eigen keuzes kunnen maken op basis van thema, canononderwerp en tijdvakken.

Projectonderdelen zijn: het ontwikkelen van bezoeklessen op erfgoedlocaties, het trainen van de erfgoededucatie-medewerkers in betere aansluiting op het basisonderwijs en het trainen van de leerkrachten van de pilotscholen om erfgoededucatie te integreren binnen hun lessen.

Binnen het project wordt gebruik gemaakt van het Gelderse online platform Reizen in de tijd.

Hoofddoelstellingen van het project zijn het verbeteren van de kwaliteit en het zorgen voor meer erfgoedlessen, naast het creëren van een lokaal netwerk van erfgoedpartners. Doelgroepen zijn alle 36 basisscholen in Lochem en Zutphen en erfgoedpartijen in de regio. De gemeenten Lochem en Zutphen, die het belang van erfgoededucatie onderschrijven, dragen financieel bij aan het project.

Muzehof - het lokaal expertisecentrum voor cultuureducatie en –participatie, regio Zutphen/Lochem - zal het project gaan leiden.

Meer berichten