Fabian Dolman is de drijvende kracht achter de senote. (foto pr)
Fabian Dolman is de drijvende kracht achter de senote. (foto pr) (Foto: )

Zoutwaterbad in tropische sfeer: unieke beleving in Thermen Bussloo

Thermen Bussloo opende maandag haar nieuwe faciliteit: een enorm zoutwaterbad. Groot in afmeting maar ook groots in genieten. Drijvend in de cenote waan je jezelf in een ander werelddeel.

Bussloo – Verborgen achter Indiase tempeldeuren ligt een prachtige grot met azuurblauwwater in een mega groot bad. Wanneer je al drijvend naar boven kijkt zie je de vogels in de blauwe lucht zweven, de bomen en het groen. Onderwatermuziek maakt het helemaal af.


Precies zoals Fabian Dolman het voor ogen had. ,,Ik kreeg het idee toen we op vakantie waren in Mexico. Daar vind je deze natuurverschijnselen, cenotes liggen verborgen in grotten. Je kunt er heerlijk zwemmen en floaten. Fantastisch!", aldus de eigenaar van Thermen Bussloo.


Manager Jeroen van der Veen is als ervaren floater ook erg enthousiast. ,,We zijn gericht op transformatie. Onze bezoekers moeten anders weggaan dan ze binnenkomen. We willen hier echt iets in beweging zetten. En met de cenote slagen we daar zeker in. Je mond valt open als je de oude deuren openduwt en naar binnengaat. Als je vervolgens in het water stapt is de beleving compleet. Je hebt een gevoel van gewichtloosheid. Terwijl je drijft zie je boven je zonnestralen door het open gat in de grot, langs bomen en lianen en andere beplanting die daar hangt."

Thermen Bussloo heeft de juiste formule gevonden voor de verhouding tussen zout en water. De ultieme beleving valt en staat namelijk met een goed waterbeleid. Te weinig zout laat de perfecte ontspanning in het water vallen. ,,Het zoutgehalte is goed in balans. Bij te veel zout kom je niet goed onder water. Het is continu balanceren om de juiste verhouding te krijgen. Wij hebben een waterexpert, inmiddels noem ik hem de zoutmeester die het helemaal in de vingers heeft."


Hij is niet de enige deskundige want voor de bouw van de cenote werd kunstenaar Ruud aangetrokken. ,,Het was voor mij een nieuw project. Het idee achter de cenote is dat het je op moet slokken en het gevoel moet geven dat je helemaal weg bent."


De cenote is een aanvulling op de al aanwezige voorzieningen en de onlangs toegevoegde Banja sauna die de gasten het gevoel moeten geven op wereldreis te zijn. ,,We willen zoveel mogelijk bezoekers laten genieten van onze nieuwe faciliteiten en hebben daarom nog twee weken lang een speciale badenkaart actie. We hebben nog meer plannen. In mei openen we een sauna in Wijchen in 1001 en 1 nacht sfeer."


De smaakmakers van Thermen Bussloo gaan niet over één nacht ijs want ze zijn er al acht jaar mee bezig. Dit past ook helemaal in de visie van Thermen Bussloo dat er achter alles wat ze doen een verhaal moet zitten en een stukje beleving. Het is niet voor niets dat het resort is gekozen tot het beste uitje van Nederland van 2018 en dat ze maar liefst negen finalisten mochten leveren voor het WK opgietingen.

Meer berichten