Leerlingen van de St. Josephschool
Leerlingen van de St. Josephschool

Volleybalvereniging Avanti verzorgt gastlessen volleybal aan leerlingen basisscholen

Lochem - Volleybalvereniging Avanti uit Lochem geeft momenteel volleybalgastlessen aan leerlingen van de groepen 3 en 4 van de Prins Hendrikschool, de Rank, de St. Josephschool, de Vennegötte en de Meester G. Propschool.

De leerlingen krijgen gedurende drie achtereenvolgende weken tijdens hun gymuurtje gastlessen volleybal. De trainer leert de kinderen het begin en de basis van circulatie mini volleybal (CMV) en probeert kinderen enthousiast te maken om te gaan volleyballen. Avanti organiseert deze gastlessen al jarenlang naar tevredenheid van de Lochemse scholen. De leerlingen, waaronder ieder jaar verbazingwekkend veel volleybaltalentjes, doen altijd goed mee. Na afloop van de gastlessen nodigt Avanti de leerlingen uit om in november en december drie keer gratis mee te komen trainen op zaterdagmorgen. Na deze open trainingen, die ook voor jongere kinderen geschikt is, sluiten we de lessenserie af met een ‘Open Lochems toernooi’ op zaterdagochtend 8 december.

Financieel wordt Avanti hierbij gesteund door de gemeente Lochem en de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo).

Breedtesport

Breedtesport is het beleid van de gemeente Lochem om actief te bewegen en de sport te promoten onder haar inwoners. Dat is goed voor de gezondheid. De gemeente wordt daarbij ondersteund door de plaatselijke sportverenigingen. Zo zet volleybalvereniging Avanti zich al meer dan vijftig jaar in om kinderen en volwassenen aan het sporten te krijgen. De gastlessen op de basisscholen zijn daar een voorbeeld van.

Meer berichten