Het koor IJsselstreek is samengesteld uit twee andere koren. (foto pr)
Het koor IJsselstreek is samengesteld uit twee andere koren. (foto pr) (Foto: )

IJsselstreek zingt bij kopje koffie

Eefde - Op zondag 14 oktober start een nieuwe serie koffieconcerten op de zondagochtend in de Ontmoetingskerk aan de Schurinklaan 1 in Eefde.

Het spits wordt afgebeten door het mannenkoor IJsselstreek o.l.v. Gerrit te Rietstap. Het koor telt ca 48 leden. De zangers hebben inmiddels een breed repertoire met ondermeer aria's uit Die Zauberflöte van Mozart, bewerkingen van Jimco Zijlstra en het oratorium De Schepping van Johan Bredewout.
Het gezelschap wordt op de vleugel ondersteund door Maps Adriaanse, die bovendien een intermezzo voor haar rekening neemt.

Het programma op 14 oktober vermeldt 10 liederen waaronder "Zum Eingang" en "Sanctus" uit de Deutsche Messe van Schubert, het "Chor der Gefangenen" uit "Nabucco" van Verdi en "Hoch tut euch auf" van von Gluck. Zoals gebruikelijk staat de koffie klaar om kwart over 11, waarna het concert op 14 oktober in de Eefdese kerk om half 12 begint. Opnieuw geldt dat de collecte bij de uitgang van het grootste belang is voor de in stand houding van de serie.

www.ontmoetingskerk-eefde.nl

Meer berichten