De jonge talenten. V.l.n.r. Norah van Ee, Sas Staal en Marein Olde Reuver of Briel. Foto: Arjen Dieperink
De jonge talenten. V.l.n.r. Norah van Ee, Sas Staal en Marein Olde Reuver of Briel. Foto: Arjen Dieperink (Foto: )

Meidenvoetbal Lochem in de lift

Arjen Dieperink

LOCHEM -  Honderd jaar geleden hadden de oprichters van Sportclub Lochem het niet mogelijk gehouden, het meiden-/damesvoetbal. Het meiden-/damesvoetbal mag zich in een stijgende belangstelling verheugen. Ze hebben 5 teams en in totaal zijn 157 meiden en dames lid van de voetbalvereniging. Vier meiden van Sportclub Lochem zijn geselecteerd als talenten.

Sportclub Lochem werd op 10 april 1918 opgericht. De toenmalige voorzitter sprak tijdens de viering van het 12 ½ jarig bestaande legendarische woorden: " Leert elkander verdragen, handelt steeds zo sportief mogelijk, dan zullen de resultaten niet uitblijven ". Woorden die tegenwoordig nog steeds van toepassing zijn.
Jongeren weten Sportclub Lochem te vinden.
Voorzitter Ger ten Asbroek: "Het potentieel aan kinderen dat wil gaan voetballen is nog groot genoeg. Onze club kent sinds kort een vrouwenteam bestaande uit 23 dames die iedere donderdagavond trainen. "

Sportclub Lochem kent naast het vrouwenteam ook vijf meidenteams met zo'n 75 meiden.
De eerste trainer van de meiden, Henk Hagen (62): " Zo'n 4 jaar geleden zijn wij gestart met het trainen van de meiden. In het begin deed ik alles alleen, maar snel daarna kreeg ik meer hulp. Nu is het een gezellige ploeg die de meiden kan begeleiden. "
Eén van de trainers is Frank Wieland, hij begeleid de meiden onder de 11. Wieland:" In het begin heb ik Henk mogen helpen. Nu ben ik trainer van MO11-1.Het is prachtig om deze meiden te mogen trainen. Zelf heb ik nooit in een voetbalclub gespeeld, daarom vind ik het mooi om deze meiden een kans te bieden in deze mooie sport. "

Aan het eind van dit eerste half jaar zijn er trainingen geweest voor de Academie Regioselecties Regio Deventer Meisjes voetbal Talenten.
Het doel van de Academie is het door ontwikkelen van talent van ambitieuze meiden.
Het betreft meiden die met het voetballen duidelijk boven de anderen uitsteken. Met behoud van plezier aan de sport gaat men extra's aanbieden tussen de club en de absolute toppers die in beeld zijn bij de KNVB of PEC.

De geselecteerde meiden krijgen tweewekelijkse training met twee trainers per team op een hoger niveau dan bij hun club mogelijk is. Tevens spelen ze enkele oefenwedstrijden en toernooien. Uit de meidenteams van Sportclub Lochem werden Sas Staal, Norah van Ee, Vivianne Zwiers en Marein Olde Reuver of Briel geselecteerd.

Norah van Ee (14): "Ik was 7 toen ik bij voetbal kwam. Ben er bijgekomen omdat veel vrienden bij de club zitten". De 14 jarige Marein Olde Reuver of Briel:" Iedereen vertelde mij dat ik goed kon voetballen en teamsport spreek mij aan, daarom ben ik bij Sportclub Lochem gekomen " Keepster Sas Staal (13) : " Ik ben nu drie jaar keepster en hoop ooit in het Nederlands elftal te mogen spelen".
Alle drie zien hun toekomst in de voetbalsport.

Meer berichten