Diverse organisaties hebben de 'duurzaamheidshandschoen' opgepakt.
Diverse organisaties hebben de 'duurzaamheidshandschoen' opgepakt. (Foto: peter lous)

Bedrijven werken aan schone mobiliteit

Lochem - In de Deventer Schouwburg gonsde het afgelopen donderdagmiddag 11 oktober van de verhalen over duurzame mobiliteit: over slimme oplossingen, innovatieve toepassingen, nieuwe manieren van samenwerken.

De Cleantech Regio is goed op weg, zoveel is duidelijk. Maar er is méér nodig om de CO2-uitstoot met 10 miljard colaflessen te verminderen.  "We moeten nú verder, afwachten is geen optie", stelde Jos Penninx, portefeuillehouder Mobiliteit van de Cleantech Regio, in zijn welkomstwoord.

Diverse organisaties in de Cleantech Regio hebben de 'duurzaamheidshandschoen' opgepakt en concrete maatregelen ingevoerd. Een aantal van deze koplopers nam de aanwezigen op 11 oktober mee op hun reis op weg naar slimme en schone mobiliteit. Van waterstofbestelbussen en maaltijdlogistiek tot de inzet van medewerkers en (deel)fietsstimuleringsacties: Roger Stoeltie (Tauw), Angela ten Hag (Remeha), Marcel van Walraven (Gelre ziekenhuizen), Leander Witjes (Politie) en Rob Landeweer (MyTripper) maakten indruk met hun aanpak en de geboekte resultaten. 

Dat er nog méér moet gebeuren om de regio duurzaam, leefbaar en bereikbaar te houden, is veel bedrijven inmiddels duidelijk. Door het ondertekenen van de Verklaring Schone Mobiliteit Cleantech Regio bevestigen zij dat ze zich samen met andere werkgevers in de Cleantech Regio sterk maken voor een betere bereikbaarheid en minder CO2-uitstoot. De eerste organisaties hebben op 11 oktober hun handtekening gezet. Het is de bedoeling dat er de komende tijd nog veel meer werkgevers aanhaken. Willen we die 10 miljard colaflessen halen dan zijn een extra een gezamenlijke inspanning én nog meer projecten nodig. 
 
Info: www.slimschoonreizen.nl
Organisaties kunnen zich hier ook aanmelden. 
 

Meer berichten