Scouting De Witte Wieven doet mee aan wereldwijd Scoutingevenement

Lochem - Afgelopen weekend stond de Scoutingwereld in het teken van communiceren via amateurradio en internet. Ongeveer 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van scouting De Witte Wievengroep, aan de Vordenseweg. Het thema van dit jaar is Expedition Cosmos.

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. Het was wel even wennen om door de zendapparatuur te praten. Uit eindelijk hebben ze contact kunnen leggen van dichtbij tot best ver weg namelijk, Pori in Finland. Naast het zenden konden de scouts via een speciaal beveiligd programma chatten met andere scouts uit Nederland en daar buiten.

Naast het zenden en chatten was er ook nog een themaverhaal met leuke en uitdagende activiteiten omtrent techniek en het thema verhaal, Expedition Cosmos. Zo hebben ze een escaperoom spel gespeeld, waar ze de uitgang moesten vinden in een meters hoge raket. Hiervoor moesten ze wel wat deuren zien te openen d.m.v. codes kraken, filmpjes op lossen en usb sticks in de juiste computers zien te krijgen. In de middag kwam ook de jongste speltak, 6 t/m 10 jaar, meedoen met de activiteiten. Toen konden ze bij opdrachten, zoals raket schieten, elektronisch Wie is het?, video labyrint lopen, allemaal munitie verdienen om op het einde van de middag de aliens te kunnen verdrijven uit ons heelal.

Zo ziet u maar dat scouting heel veelzijdig is. Dat er ook nog heel veel andere dingen aanbod komen bij scouting. Juist dat is het leuke aan scouting. Elk kind heeft ergens talent voor en door juist een breed aanbod aan activiteiten van koken, natuur, techniek tot aan expressie is er voor elke kind wel wat te beleven tijdens de opkomsten bij Scouting De Witte Wieven.

Meer berichten