Burgemeester en wethouder bezoeken Lonely Lochem

Lochem - Donderdag 18 oktober brachten burgemeester Sebastiaan van Erven en wethouder Henk van Zeijts (op uitnodiging van Gerben te Hennepe) een bezoek aan Lonely Lochem in het kader van de collegetour.

Zowel deelnemers als vrijwilligers waren aanwezig.

Iedereen kreeg de kans om mee te praten. Het was een goed gesprek waardoor de burgemeester een beter beeld kreeg van hoe het nu gesteld is met de eenzaamheid in de gemeente Lochem en wat onze stichting hieraan kan doen, maar ook tegen welke grenzen we aanlopen.

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem, ook in de gemeente Lochem.

De stichting Lonely Lochem organiseert allerlei activiteiten om dit probleem te lijf te gaan en de mensen (jong en oud) die hiermee te kampen hebben te ondersteunen. Velen vinden de drempel naar Lonely Lochem jammer genoeg te hoog (bang voor stigmatisering en om 'zielig' gevonden te worden).

Diegenen die deze stap wel genomen hebben, vertelden uitgebreid hoe blij ze waren dat ze dit gedaan hadden en wat Lonely Lochem voor hen betekent. “Ik leef helemaal naar de avond/ middag toe” en: "Ik sla geen bijeenkomst over”. “Je wordt meteen opgenomen in de groep en hoort er meteen bij."

Op dit moment heeft Lonely Lochem twee groepen: de donderdaggroep voor deelnemers van 18 t/m 65 jaar (zij krijgen een warme maaltijd aangeboden) en de maandagmiddaggroep voor deelnemers vanaf 60 jaar, maar hier is geen leeftijdsgrens naar beneden (dit is een activiteitengroep.)

De kosten zijn €3,00.

Meer berichten