Uitreiking laatste deel Over Lochem

Lochem - Onder zeer grote belangstelling is afgelopen zaterdagmiddag 27 oktober het laatste deel uit de vijfdelige serie Over Lochem uitgereikt aan degenen, die hadden ingetekend voor deze serie. Deze serie boekjes zijn geschreven door Focko de Zee en Wout Klein, beide vrijwilligers bij het Historisch Genootschap Lochem, Laren en Barchem (HG).

De uitreiking vond plaats met tal van gebeurtenissen in de huiskamer van het Stadshuus; naast het in grote getale gekomen publiek, waren er ook tal van speciale gasten aanwezig.

Het gezelschap werd verwelkomd met muziek gespeeld door de Koolhazen.

Na een welkomstwoord door de secretaris van het HG, Paul Roodbol, legde de bekende historicus Luc Panhuysen uit, waarom het vastleggen van de plaatselijke geschiedenis zo belangrijk is en de invloed daarvan op onderzoek van de landelijke geschiedenis. Aan hem was ook de eer het laatste deel te overhandigen aan wethouder Bert Groot Wesseldijk, die het woord daarna overnam. Hij prees het werk van de schrijvers en vertelde over zijn fascinatie voor de geschiedenis, de mooie verhalen en het belang er van deze door te geven.

Tijdens de uitreiking werden er presentaties gegeven met oude foto's van de markt en Lochem. Ook een film over de Oude Begraafplaats, die onderhouden wordt door een groep vrijwilligers van het HG, trok veel aandacht.

Focko de Zee reikte nog een aantal exemplaren van het boekje uit aan mensen die een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan het tot stand komen van de serie. Wout Klein vertelde hoe de serie met vallen en opstaan tot stand gekomen is. Heel voorzichtig werd toch nog een zesde deel aangekondigd dat zal verhalen over de industrie in Lochem. Het HG is voornemens daar komend jaar ook een tentoonstelling aan te wijden.

Tenslotte werden de heren door de secretaris van het HG in het zonnetje gezet en kregen beiden een heerlijke taart aangeboden voor hun enorme prestatie.

Meer berichten