Techniekdag Lochem laat zien hoe gaaf techniek is

Lochem - Op donderdag 8 november vindt voor de vierde keer de Techniekdag Lochem plaats. De Industriële Kring Lochem (IKL) houdt deze dag voor leerlingen van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Lochem.

Tijdens de Techniekdag laat men leerlingen zien dat er veel verschillende leuke technische banen te vinden zijn in de gemeente. Het doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding. En dat ze weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om in een technische functie bij één van de prachtige bedrijven in Lochem aan de slag te gaan na hun studie. Zowel voor doeners uit de praktijk als voor denkers in theorie.

Deelnemers Techniekdag
Tijdens de Techniekdag maken de leerlingen van 10 scholen uit de gemeente kennis met bedrijven in Lochem.

Dit gaan de leerlingen doen
Iedere klas bezoekt drie bedrijven. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. In veel bedrijven gaan de leerlingen een technische opdracht doen. Van al die indrukken krijg je natuurlijk honger. Daarom verzorgt Hotel Hof van Gelre in de middag een heerlijke lunch voor iedereen.

Gastles op school
In de week voor de Techniekdag geven de bedrijven een gastles aan de groep die een bezoekje brengt aan hun bedrijf op 8 november. De gastles is ter voorbereiding op de Techniekdag. Tijdens de gastles horen de leerlingen alvast meer over het bedrijf en de werkzaamheden die binnen het bedrijf plaatsvinden.

De Techniekdag Lochem wordt mogelijk gemaakt door de Industriële Kring Lochem, de deelnemende bedrijven en een aantal enthousiaste sponsoren (WILA, SafanDarley, Tap & van Hoff notarissen, Knippenborg Subsidieadvies, Rabobank Coöperatiefonds, Techniekpact Stedendriehoek, gemeente Lochem en hotel 't Hof van Gelre)

Meer berichten