Vunzing in hun oefenruimte. V.l.n.r. Daniël Wansink, Jean L'Amie en Harry Kettelarij. (Foto: Arjen Dieperink)
Vunzing in hun oefenruimte. V.l.n.r. Daniël Wansink, Jean L'Amie en Harry Kettelarij. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Vunzing voor hardrock en metal

Ergens verscholen op het platte land van Laren staat een oude boerderij, die inmiddeld niet meer als dusdanig gebruikt wordt. Het draagt de naam 't Olde Huus. De muzieknoten komen je tegemoet, het is tegenwoordig de oefenruimte van de band Vunzing. Regelmatig treedt de band op. Hun aankomende optreden staat gepland op 15 december in muziekcafé In den Olden Keijzer.

Door Arjen Dieperink

LAREN - De band Vunzing werd in 1998 opgericht. De leden van deze band bestond vanaf het eerste uur uit: Herman Priester, Buddy Wendersteyt, Harry Kettelarij en Jean L'Amie. Allen waren ze afkomstig uit de Jan Ottink Band.

De naam van de band is ontstaan uit de tijd van de Jan Ottink Band. Harry Kettelarij: "In de tijd dat wij met de Jan Ottink Band op stap waren, liet er wel eens iemand een windje. De reactie van de anderen was niet van de lucht. Hij werd uitgemaakt voor 'vuns' of voor 'bunzing'. Deze woorden werden uiteindelijk samengevoegd tot Vunzing."

Zanger Herman Priester vond het na 17 jaar Vunzing tijd om te stoppen. Korte tijd later werd hij zanger van de Ides of May die kort na de overstap van Priester de naam veranderde in The Pitt Crew.

Gitarist Buddy Wendersteyt ging tegelijkertijd met Herman Priester weg en speelt nu in The Lochmess Clan.

Het vertrek van deze bandleden leidde er toe dat Daniël Wansink (24 jaar) werd benaderd. Wansink viel door het optreden als zanger op bij de inmiddels in december 2017 opgeheven band Spectors Wall. Korte tijd heeft Daniël Wansink in beide bands gespeeld.

Het vertrek van twee bandleden en de komst van Wansink was volgens Harry Kettelarij en Jean L'Amie een verandering dat positief uitpakte.

Als zanger en gitarist is Daniël Wansink pur sang rock 'n'roll-liefhebber. Wansink: "Eigenlijk kan ik wel stellen dat ik in mijn moeders buik al rock 'n'roll ben begonnen. Ik trappelde toen al aardig en dat doe ik nu in de muziek." Voorbeelden zijn voor Wansink in de muziek: Rush, Motörhead en Drumtheater.

Harry Kettelarij is als bassistspeler geen onbekende. In zijn bescheidenheid laat hij weten, "Ik ben in mijn buurt wereldberoemd." Kettelarij speelt al tientallen jaren, het aantal bands waar hij in heeft gespeeld is teveel om op te noemen.

Drummer Jean L'Amie (55 jaar) speelt al vanaf zijn 14e. L'Amie: "Puur uit verveling ben ik met drummen begonnen, ik kon mijn energie er in kwijt, nu speel ik al 40 jaar."

Op de vraag of Vunzing een eigen nummer gaat uitgeven laat Harry Kettelarij weten: "Het ligt nog in de koelkast. Het wachten is op het moment dat wij weer nieuwe inspiratie krijgen. Het is net een koekje, de juiste ingrediënten dienen in de kom te zitten, daarna kan het koekje gebakken worden."

Over de toekomst zijn ze allen eensgezind, "gewoon met de stroom meegaan."

Meer berichten