Foto: Unicef

Bridgetoernooi Vijfde Harten Troef voor Unicef

Eefde - Voor de vijfde keer houdt Unicef door heel Nederland Harten Troef voor kinderen. Op meer dan vijftig plekken, waaronder Eefde, zullen bridgespelers meedoen aan het landelijke bridgetoernooi. Dat is elk jaar rondom 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind. In Eefde vindt de bridgedrive plaats op 24 november in het Hart aan de Jollinkweg 2.

Bridgen voor Unicef gebeurt op een groeiend aantal plaatsen in Nederland. "Iedereen die wil, kan meedoen," aldus Dick Heemskerk. "Bridge is een goede hersentraining en de inspanning geeft ontspanning. Mensen kunnen gezellig samenkomen én het is voor een goed doel. Win-win!"

Tientallen vrijwilligers zijn betrokken bij het organiseren van de bridgedrives in buurtclubs of verenigingsgebouwen. De Nederlandse Bridgebond ondersteunt het evenement. Lokale ondernemers hebben voor het evenement, mooie prijzen ter beschikking gesteld.

Onder alle deelnemers wordt een bridgeclinic verloot van Berry Westra, voormalig kampioen bridgen.

Doel van Harten Troef is het bijeenbrengen van geld voor kinderen, dit jaar specifiek bestemd voor hulp aan vluchtelingenkinderen. In 2017 leverden de landelijke bridgedrives 57.685,97 euro op voor onderwijs aan kinderen. "We zijn erg blij met de enorme inzet en dit bijzondere bedrag, afkomstig uit heel Nederland én Aruba," aldus Nancy Hoogendorp van Unicef Nederland.

Aanmelden voor de bridgedrive is simpel. Neem contact op met Dick Heemskerk via unicefbridge.degraafschap@gmail.com of 06-51350144 of kijk voor het landelijke overzicht op: www.unicef.nl/bridgedrive

Meer berichten