WILA breidt uit op De Spoel, Nijha groeit door op Diekink

Lochem - De Lochemse bedrijven Nijha en WILA zouden zich gezamenlijk vestigen op bedrijventerrein De Spoel aan de Kwinkweerd in Lochem.

Door groei van beide bedrijven is het kavel te klein. Daarom is in goed overleg besloten dat WILA uitbreidt op het hele kavel op De Spoel. Zodra Diekink beschikbaar is, verhuist Nijha naar dit nieuwe bedrijventerrein.

Nijha
Directeuren Rob Zwiers en Kees van Marion: Nijha is 1922 opgericht in Harfsen als smederij en door de gebroeders Nijenhuis en sinds 1962 gevestigd aan de Hanzeweg in Lochem. Er is de afgelopen decennia veel veranderd in de Nederlandse sport-, speel- en beweegcultuur en Nijha heeft met haar innovaties gezorgd voor nieuwe impulsen in het vakgebied. Daarmee is het huidige pand geen afspiegeling meer van onze activiteiten. Naar aanleiding van de herontwikkelingsplannen van de Hanzeweg hebben we ons pand enkele jaren geleden verkocht aan de gemeente, in de hoop en verwachting dat we een nieuwe locatie zouden vinden. Dat was gelukt met De Spoel, echter is gebleken dat de afmeting van deze kavel Nijha niet de mogelijkheden biedt die zij nodig heeft voor haar bedrijfsactiviteiten. Nijha krijgt met het Diekink wel de mogelijkheid om haar personeel en klanten in een moderne en duurzame omgeving te laten zien wat wij de komende jaren gaan bijdragen aan de sportieve en recreatieve prestaties van bewegend Nederland.

WILA

Managing director Hans Willemsen: "WILA is in 1932 opgericht als smederij in Laren (G) en in 1948 verhuisd naar Lochem. WILA is daarmee in de wortels een Eigenzinnig Lochems Bedrijf. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we blijven groeien en hard ook!. De Spoel op minimale afstand van de fabriek aan de Goorseweg is hiervoor een prachtige plek. De onderlinge verbondenheid van de twee vestigingen is cruciaal voor de productiviteit en de teamspirit in de onderneming. De Lochemse architect Wim Maas tekent voor de uitbreiding van kantoor en fabriek aan de Goorseweg, alsmede voor de parkeergarage en zorgt daarmee voor eenheid in de uitstraling van de twee locaties van WILA. Ook de Havenstraatzijde van de fabriek speelt hierin een rol. De rondweg komt er tenslotte uiteindelijk toch! Wat Lochem te bieden heeft aan kunst, cultuur, toerisme en dat in goede samenwerking met de Industriële Kring Lochem maakt dat we blij zijn onze uitbreidingen in Lochem te kunnen realiseren".

Twee belangrijke Lochemse werkgevers

Wethouder Economie en Participatie Eric-Jan De Haan: "Ik ben erg blij dat we beide prachtige, oer-Lochemse bedrijven alsnog kunnen helpen aan een aansprekende plek om in de eigen gemeente uit te breiden. Ze zorgen voor werkgelegenheid in een gemeente waar het prettig werken en wonen is. Zo bouwen we samen aan een sterke economie waar we trots op kunnen zijn".

Planning

WILA wil zo snel mogelijk starten met de bouw van het nieuwe pand op De Spoel. De benodigde vergunningaanvragen worden momenteel voorbereid. Voor bedrijventerrein Diekink maakt de gemeente op dit moment een nieuw bestemmingsplan en legt dit voor aan de gemeenteraad. Zodra dit klaar is, zal Nijha starten met de bouw en de verhuizing vanaf de Hanzeweg.

Meer berichten