iedereen Digisterker
iedereen Digisterker (Foto: nvt)

Cursus Digisterker in Lochem

Via de websites van de overheid kan iedereen steeds meer zaken online regelen, zoals het aanvragen van huur- en zorgtoeslag, werk zoeken, een afspraak maken met de gemeente, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven.

Maar niet iedereen kent deze mogelijkheden of kan ermee overweg. Voor hen heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen die aan bod komen zijn: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites, de berichtenbox bij Mijn Overheid en digitale veiligheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente Lochem en de Belastingdienst.

De cursus Digisterker bestaat uit vier bijeenkomsten; de lesdagen zijn in de Bibliotheek Lochem op donderdag 22 en 29 november en 6 en 13 december van 10.00 tot 12.00 uur. Twee docenten van de Bibliotheek begeleiden de groep van maximaal tien personen, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al kunnen omgaan met de computer en het internet.

Deelname aan de cursus Digisterker is gratis. De Bibliotheek zorgt voor een cursuslaptop en alle deelnemers ontvangen een uitgebreid werkboek.

Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij de bibliotheekbalie, telefonisch 0573-252727, via e-mail of via de website. Contactgegevens en meer informatie over Digisterker zijn te vinden op www.graafschapbibliotheken.nl.

Meer berichten