Foto: Henk-Jan Winkeldermaat

Pleegouders onschatbare waarde

Lochem - Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd.

Met de campagne 'Supergewone mensen gezocht' vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het tekort aan pleegouders. Iedereen kan meehelpen bij het vinden van nieuwe pleegouders, ook Sportclub Lochem, daar hangen net als elders in Nederland speciale spandoeken. Op die manier Sportclub Lochem mensen die nog een plekje vrij hebben, aanspreken om pleegouder te worden. Sportclub Lochem vroeg wethouder Bert Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem het spandoek te onthullen. Hij werd daarbij geholpen door de spelers van de JO13-1.

'Iedereen doet mee' is de titel van het nieuwe beleidsplan dat het bestuur van Sportclub Lochem op 10 december zal presenteren op de Algemene Leden Vergadering als een vereniging voor iedereen. Juist ook voor kinderen, voor wie thuis opgroeien niet vanzelfsprekend is.

Meer berichten