Foto:

Grootste metamorfose in 20 jaar bij Primera Lochem

Het is een grote operatie, logistiek en organisatorisch vraagt het nogal wat van Guido en Tessa Voskamp. Met een team is vanaf zaterdag tot en met donderdagavond een gestroomlijnde operatie gaan. In de 20 jaar dat ze de Primera in Lochem hebben is het de grootste verandering.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Guido en Tessa Voskamp zijn al bijna 20 jaar de eigenaren van de Primera-winkel in de Molenstraat. Guido Voskamp zijn ouders hadden een tabaksspeciaalzaak in Zutphen. Het was in eerste instantie de bedoeling om de zaak van zijn ouders over te nemen. Bij nader inzien vond Voskamp het toch beter een eigen zaak te beginnen.

Een fietstocht van zijn ouders naar Lochem bracht zijn toekomst. Guido: " Mijn ouders gingen een keer op een zondagmiddag fietsen en kwamen bij de videotheek van Dick Voltman. Men kwam met Voltman in gesprek en uiteindelijk liet Dick weten de zaak wel te willen verkopen. Het heeft een tijd geduurd voor er overeenkomst was en dat wij de zaak konden overnemen. Het eerste dat ik deed was de openingstijden verruimen. Dick had de openingstijden van een videotheek, wij hebben een ander assortiment in onze winkel toegevoegd dat ook overdag verkocht kon worden. Voor video huren ging je tegen het eind van de middag en avond op stap."

De videobanden gingen bij één van de vier verbouwingen die de winkel heeft doorgemaakt weg. Guido: "Als ondernemer dien je altijd aan de tijd aan te passen. Aanpassen is voor een ondernemer overleven."

In 2008 onderging Primera ook een verbouwing waarbij onder meer de dvd's en cd's niet meer werden verkocht. Met de videotheek ging men toen nog even door.

De grootste verandering onderging men in 2013 toen Boek Inn op de Markt haar deuren moest sluiten. Post NL had in Boek Inn een servicepunt. Voskamp: "Men benaderde mij of ik het servicepunt van Post NL wilde worden. Dit heeft nogal wat energie gekost. Wij hebben het personeel dat in het servicepunt op de Markt werkzaam was overgenomen."

"Door de sluiting van het bedrijf Blom aan de Eekmolenweg, daar waren de postbussen ondergebracht, kregen wij ook de 144 postbussen in onze zaak."

Ook de ING heeft Guido Voskamp gevonden. Men kan er terecht voor bankzaken in de buurt, onder meer geld storten en opnemen. Het assortiment van e-sigaretten en e-liquid wordt uitgebreid. Tevens komt er een pasfotoservice.

Guido: "De hele insteek van de verbouwing is dat we de nieuwe productgroep beter kunnen uitlichten en in het algemeen de artikelgroepen beter kunnen presenteren door meer overzicht te creëren in de winkel."

Zaterdag begon men met het leeghalen van de winkel en wordt het plafond en de vloerbedekking verwijderd. Maandag startte de verbouwing, woensdagavond wordt de vloer geëgaliseerd, donderdagavond de winkel opnieuw ingericht.

Meer berichten