Staf- en Mijterfestival

Lochem - Op zaterdag 17 en zondag 18 november vindt in Lochem de 13e editie van het Staf en Mijterfestival plaats.Op een sfeervol moment aan het einde van de middag wanneer de schemer zijn intrede doet komen de Sint en zijn Pieten aan, om 16.45 uur. Een gezellige intocht met lampionnen naar de binnenstad volgt.

"Ook dit jaar is het ons weer gelukt om een bijzonder programma neer te zetten," zegt Tetske Rouweler, woordvoerder van Stichting Staf- en Mijterweekend. "Met behulp van vele sponsoren en donaties is het festival voor de stad Lochem weer een feit."

De Sinterklaasintocht

Huispiet en Juanito zijn al vanaf 15.30 uur bij het Sinterklaashuis aanwezig en vanaf 15.00 uur kan de schoen worden gezet. "Kom eerst naar het Sinterklaashuis met je lampion," benadrukt Tetske. "Vanaf 16.15 uur ga je dan samen met Muziekvereniging Advendo, Huispiet en Juanito in optocht naar het Twentekanaal."

De verwachte aankomsttijd van Sint en de andere Pieten zal om 16.45 uur ter hoogte van de Haalmansweg zijn. "Het is dan al schemer en we hopen dat de kapitein probleemloos kan aanmeren." Praatjesmeneer Gerrit wacht samen met Amerigo iedereen op en zorgt voor gezelligheid aan de kade. Vervolgens vertrekt de Sint op Amerigo samen met muziekvereniging Advendo, de Pieten en de kinderen met lampion naar de Kleine Markt.

Kleine Markt

Rond 17.30 uur zal Burgemeester Sebastiaan van 't Erve zijn goede vriend Sinterklaas verwelkomen. Direct daarna staan er verschillende activiteiten en een heuse kinderdisco met DJ Piet op de agenda. Ook zijn er een aantal Foodtrucks voor de kleine trek aanwezig. "En niet te vergeten je kan natuurlijk ook dan je schoen zetten", aldus Tetske.

Zondag
"De volgende dag bruist de Kleine Markt, tijdelijk omgedoopt tot het Sinterklaasplein, van gezelligheid voor zowel jong als oud", benadrukt Tetske. Tussen 13.30 en 16.00 uur is er een doorlopend podium programma met muziek en sportieve demonstraties. Het Jansstheater, Pop-up Dansstudio, Way to Fit, Brinio en de Fitness Factory maken er een swingende en sportieve middag van.

De Foodtrucks zorgen voor de inwendige mens en terwijl de ouders, familie en vrienden genieten van een lekker glaasje glühwein of iets anders kunnen de kinderen deelnemen aan allerlei spelletjes, activiteiten en knutsel workshops begeleid door de Scouting Graaf Otto Groep en de Kunstfactor.

Nieuw dit jaar is een waanzinnig leuke graffiti activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar, begeleidt door Emiel de Weerd. Op de Grote Markt staat een waanzinnige Spiderwall begeleid door het Kindercentrum. Tot slot kunnen de kinderen hun schoentje gevuld met cadeautje ophalen in het Sinterklaashuis.

Vanaf 17 november tot en met 5 december is er een speciale ondernemersactie met leuke prijzen tijdens de Sint inkoopweken en is er in de binnenstad een heuse kinderspeurtocht door de winkelstraten van Lochem.

Glutenvrije Piet komt mee naar Lochem!

Sinterklaas neemt ook een Glutenvrije Piet mee! En zoals Sint het zelf zegt: "Sinterklaas is een feest voor iedereen. Maar voor veel kinderen is de aankomst van Sinterklaas niet altijd een leuk feest. Je kunt de pepernoten niet eten en highfiven met de Piet (kruimelgevaar!) doen sommige kinderen niet graag. Daarom neemt Sinterklaas dit jaar een Glutenvrije Piet mee." Via de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging www.glutenvrij.nl/activiteitenkalender/glutenvrije_pieten/ kunnen kinderen een mooie kleurplaat downloaden die vervolgens aan de kleding of pietenmuts gehangen kan worden zodat zichtbaar is wie glutenvrij eet.

Blij met zoveel handen en sponsoren

"Enorm blij zijn wij als organisatie met iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage levert aan dit feestelijke weekend," benadrukt Tetske. "De ruim veertig vrijwilligers en vele sponsoren zijn we zeer dankbaar. Jumbo die al het snoepgoed verzorgd, Albert Heijn die al jaren zorgt voor de inwendige mens van de vele vrijwilligers en niet te vergeten Stageco, de beste podiumbouwer van Europa. Ook Eetcafé Scholten draagt al jaren haar steentje bij en dit jaar is er een prachtige bijdrage van de Ronde Tafel en de Gemeente Lochem. Erg blij met alle financiële bijdragen, zo fijn om te zien dat diverse fondsen en bedrijven ons willen steunen, echt fantastisch! Natuurlijk blijven we ook nog steeds op zoek naar Vrienden van de Staf en Mijterclub vanaf € 10,= ben je al lid en zorg ook jij dat deze fantastische traditie in stand blijft. Dit jaar worden er zelfs er heerlijke speculaasjes verkocht en gebakken door Bakkerij Dick ten Broeke, hiervan gaat een gedeelte van de opbrengst naar de Stichting!"

sinterklaaslochem.nl

Meer berichten