Première Battumse Revue succesvol voor de schrijver Wim Scholthof

Kring van Dorth - Er klonk een daverend slotapplaus na de première van de Battumse Revue #bietuminderugge. Het publiek had zichtbaar genoten van de doldwaze belevenissen van de families Windbuul en 't Rikkepaoltje, de prachtige zangnummers en zeker ook van de kleurrijke dansacts. Meer dan een jaar lang is gewerkt aan #bietuminderugge. Zaterdag 3 november was het dan zover en ging de rode loper uit voor de première.

Voor Wim en Ria Scholthof en alle medewerkers voor en achter de schermen is de première altijd een spannend moment. Hoe zal het verlopen? Valt alles op z'n plek? Komt het uit de verf zoals we gehoopt hadden? Als schrijver komt daar voor Wim nog eens een extra spanning bij: "Heb ik wel goede teksten aangereikt waar de spelers mee kunnen scoren? Dan valt er een last van je af als gaandeweg de voorstelling de reacties van het publiek steeds uitbundiger worden. Een heerlijke beleving is dat". Ria maakt samen met Patricia Agterkamp en Demi Scholthof deel uit van het schminkteam. Patricia: "Ruim anderhalf uur voor het doek op gaat beginnen we met het schminken van de gehele cast. Als de voorstelling begint blijven wij altijd achter de schermen om mensen op te vangen en om bij te werken met schmink, haren en pruiken. Ria Scholthof zegt: "Van de reacties in de zaal horen wij niks. Hoeft ook niet: wij merken het meteen aan de spelers hoe het programma verloopt. Stralende spelers kwamen terug van het toneel, helemaal opgetogen met brede glimlachen. Dan weten wij genoeg: het zit goed. We kijken uit naar de andere 10 voorstellingen".

Dat de revue met zijn tijd mee gaat is zeker te zien tijdens de vernieuwende sketches en de kleurrijke dansacts die er gelikt uit zien. De prachtige decors en het voortreffelijke licht en geluid, wat allemaal in eigen beheer wordt gerealiseerd, draagt zeker bij aan deze top voorstelling. Ook de kostuumploeg heeft z'n beste beentje voor gezet. Chapeau voor spelers, decorbouwers, licht- en geluidstechnici, naaisters en het team dat verantwoordelijk is voor de schmink. Chapeau ook voor het live revue-orkest dat samen met de zanggroep bijdraagt aan deze fraaie en afwisselende revue-avond. Van de honderden bezoekers kreeg het gezelschap niets dan lof toegezwaaid, top amusement werd gezegd.

Voor de laatste voorstellingen van eind november zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.battumserevue.nl #bietuminderugge: sprookjesachtig mooi!

Meer berichten