Peter Brongers van de Persgroep en burgemeester Sebastiaan van 't Erve snijden te taart aan om de vernieuwde samenwerking te vieren.
Peter Brongers van de Persgroep en burgemeester Sebastiaan van 't Erve snijden te taart aan om de vernieuwde samenwerking te vieren. (Foto: Gert Perdon)

Gemeente kiest Berkelbode als publicatiekanaal

Burgemeester Sebastiaan van 't Erve en Peter Brongers van de Persgroep ondertekenden maandag 12 november een nieuw contract voor de publicatie van het gemeentenieuws.

Door Gerreke van den Bosch

Lochem - "We gaan weer vier jaar lang mooie producten maken", jubelt commercieel directeur Peter Brongers. Ook burgervader Sebastiaan is zeer content met de regeling. "Het is mooi dat de Persgroep ons een podium biedt voor de publicatie van het gemeentenieuws. We merken dat er nog steeds veel behoefte is aan een papieren krant. We hebben uit de diverse aanbieders niet alleen gekozen voor prijs maar ook voor kwaliteit. Daar valt ook de bezorgkwaliteit onder. Wanneer de krant niet goed bezorgd wordt weet men ons direct te vinden. Dat betekent dat mensen het missen. Wat ook een pluspunt vormt is de beschikbaarheid online en de redactie als tussenschakel. Daarbij is er ook een lokale binding en betrokkenheid," aldus Sebastiaan van 't Erve over de keuze.

Het is de derde overeenkomst in acht jaar tijd. Het contract loopt vier jaar. De publicatie van de gemeentepagina's is belangrijk, zegt communicatieadviseur Karin Notenboom. "Het is wettelijk verplicht dat wij onze berichten digitaal publiceren. Mensen kunnen ook een abonnement nemen op onze digitale berichtgeving maar niet iedereen doet dat. We hebben een aantal jaren geleden apps gelanceerd maar we merkten dat dit niet aansloeg. De e-mailservice werkt goed. We doen veel investeringen in digitale berichtgeving. Maar dat is toch anders dan de krant. Mensen vinden het leuk om foto's in de krant te zien van buren en bekenden. Daarbij willen ze natuurlijk ook graag weten wat de gemeente voor hen doet."


53% van de inwoners leest de Berkelbode om zich te informeren over nieuws van de gemeente. Daarmee is het huis-aan-huisblad het meest genoemde offline kanaal. Het gemeentenieuws verschijnt elke week met info over dienstverlening, bijeenkomsten en besluiten van college en raad. De openbare bekendmakingen vermeldt de gemeente als service. De verspreiding wordt gedaan op ruim 15.943 adressen.

www.berkelbode.nl

Meer berichten