V.l.n.r. vrijwilligster Francis, Lucia (brengt producten namens de kerk) en vrijwilligster Leonie
V.l.n.r. vrijwilligster Francis, Lucia (brengt producten namens de kerk) en vrijwilligster Leonie (Foto: Marlies Enderink)

Sint geeft gul aan Voedselbank

Lochem - Voedselbanken Nederland verricht werkzaamheden vanuit de grondgedachte van onderling hulpbetoon en solidariteit en het tegengaan van (voedsel)verspilling.

Begin 2006 werd de Stichting Voedselbank Zutphen 'De Eetketen' opgericht. Sindsdien verzorgen tientallen vrijwilligers iedere vrijdag op vier verschillende locaties de uitgifte van voedselpakketten. Ze zijn wekelijks druk met het ophalen van producten bij de sponsors, het vullen van kratten, het vervoer naar de locaties en het uitgeven van de pakketten.

Afgelopen vrijdag reageerden de vrijwilligers in Lochem blijverrast toen de kratten arriveerden. Niet alleen de sponsors hadden flink uitgepakt met veel verse groentes en fruit, ook de Sint bracht voor de jongste cliënten van de Voedselbank een mooi ingepakte doos.

Bent u - of kent u iemand - die de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen? Aarzel dan niet en klop aan bij het Gebiedsteam Lochem. Ze zijn telefonisch te bereiken op 0573 - 28 93 80 of per e-mail via info@gtlochem.nl.

U komt in aanmerking voor een voedselpakket als u, na aftrek van vaste lasten, moet rondkomen van een leefgeld van €215,– per maand of lager. Dit is het bedrag voor 1 persoon. Voor elk extra persoon in een gezin komt er € 85,– bij.

www.voedselbankzutphen.nl

Meer berichten