Foto:

Trapveldje zonder hondenpoep

Onder grote belangstelling werd vorige week vrijdag een schoon trapveld opgeleverd. Dit was te danken aan de actiebereidheid van de 11-jarige Noah van de Braak die zich enorm stoorde aan de drollen die op het veldje lagen. Bij de in ingebruikname was speciaal de burgemeester Sebastiaan van 't Erve aanwezig.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Noah van de Braak voetbalde al te graag op het grasveldje bij de Dillenburg dat recht evenredig staat op de Willem de Zwijgerlaan. Met regelmaat klaagde hij bij zijn vader Gertjan van de Braak dat er alweer hondenpoep in het gras ligt. Tevens liet hij zijn vader weten dat er maar één goal op het grasveld was.

Gertjan van de Braak: "Mijn vrouw liet Noah weten dat hij bij de burgemeester moet zijn. Een brief was snel door hem geschreven en op de post gedaan."

Een reactie kwam vanuit gemeenteland in de persoon van Liesbeth van Rijn. In de functie van ideeënmakelaar legde ze Noah drie voorstellen voor. Van Rijn: "Eén van de voorstellen was dat wij de pers zouden uitnodigen zodat Noah zijn verhaal kwijt kon over de hondenpoep. Een ander voorstel was om een hek ter hoogte van de straat te plaatsen en een tweede goal. Dit laatste prak Noah direct aan en het was nu even voor ons om dit te realiseren."

Met de opbouwwerker van Stichting Welzijn Lochem is contact opgenomen, tevens werd de speeltuinvereniging benaderd. Beiden vonden het een goed idee.

Tekeningen

Noah van de Braak ging samen met zijn zusjes en vrienden uit de buurt tekeningen maken hoe ze hun trapveldje zouden willen zien.

Van Rijn: "Die tekeningen hebben wij gebruikt en de borden die aan het hekwerk bij het trapveldje zijn gemonteerd maken deel uit van die tekeningen."

Op de tekeningsborden is duidelijk zichtbaar dat het een trapveldje is en hondenpoep aldaar niet welkom is.

Afgelopen vrijdag werd de tweede goal en het trapveldje in gebruik genomen.

Dit kon niet direct gebeuren. Medewerkers van Stichting Welzijn Lochem hadden nog enkele hondendrollen die er nog lagen voorzien van een roze milieuvriendelijke verf. Noah van de Braak kreeg samen met burgemeester Sebastiaan van 't Erve, die speciaal hiervoor was gekomen, werkhandschoenen aan en een plasticzakje. Gezamenlijk gingen ze, later met hulp van de kinderen uit de buurt die in groten getale aanwezig waren, de hondenpoep verwijderen.

Daarna kon er worden gevoetbald. Eén goal werd verdedigd door Gert-Jan Kuiper, keeper vanaf 2009 bij het eerste team van Sportclub Lochem. Het andere goal werd verdedigd door burgemeester Van 't Erve.

Gertjan van de Braak: "Noah zit zelf op voetbal en dat is ook wat hij het liefste doet. Nu kan hij weer gerust gaan voetballen'.

Meer berichten