Frederike Scholing (Boekhandel Lovink en (pre)logopediste Irma Wopereis (rechts) met negen van de tien prijswinnaars. (Foto: Arjen Dieperink)
Frederike Scholing (Boekhandel Lovink en (pre)logopediste Irma Wopereis (rechts) met negen van de tien prijswinnaars. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Logopedie De Brug viert feest

Afgelopen week glunderen tien kinderen bij boekhandel Lovink. Allen hadden meegedaan aan een kleurwedstrijd in het kader van 30 jaar logopedie De Brug in Lochem. Zij ontvingen voor een bedrag van dertig euro een kinderboek. Praktijkhouder, ParkinsonNet therapeut en (pre)logopedist Irma Wopereis ontving de kinderen met hun ouders.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Al 37 jaar zit Irma Wopereis in haar vak, dat aan vele veranderingen al die jaren onderhevig was, Wopereis: " Onze praktijk bestaat 30 jaar en dan trakteer je. De kinderen ontvingen een rugzakje met als inhoud het boekje Appellief, een appel en een kleurplaat. " De logopediste onderschrijft dat een boek zeer belangrijk is voor een goede taalontwikkeling van het kind. Wopereis: "Jonge kinderen leren ook nieuwe woorden en mooie zinnetjes omdat ze worden voorgelezen. Oudere kinderen werken nog steeds aan hun taalontwikkeling door een interessant boek te lezen. " Dat het lezen van een boek beter is dan het lezen vanaf een beeldscherm is wetenschappelijk bewezen.

Irma Wopereis:" Teksten vanaf het papier onthoudt men veel beter. Al je zintuigen worden bij het lezen van een boek geprikkeld, dat is essentieel voor het onthouden van de inhoud.Het is wetenschappelijk bewezen dat teksten vanaf het papier beter onthouden worden. En zeg nou zelf? Hoe fijn is het om met al je zintuigen een boek te lezen. Gelukkig hebben wij in Lochem boekhandel Lovink, men kent aldaar een rijk gesorteerd aanbod aan kinderboeken. Vandaar deze feestelijke actie. We hopen dat hiermee meer kinderen de smaak van kinderboeken lezen te pakken krijgen."Haar eerste jaren werkte in de Achterhoek geboren Irma Wopereis in Hoorn. Wopereis:" Na zeven jaar had ik het wel gezien, het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. In 1988 kwam ik terug in de Achterhoek". Zij kwam terecht in het Hoogestraatje in de praktijk van Margreet van Til, nadat deze haar praktijk beëindigde werkte ze in de oude polikliniek aan de Zwiepseweg. De oude polikliniek werd afgebroken en ze kon terecht bij de fysiotherapeuten Reinier Bakker en Arie Groenevelt De praktijk was toen gevestigd op de hoek van de Blauwe Torenstraat en Zuiderwal.

In 1990 was het tijd voor een nieuw onderkomen, men streek neer in de Frans Halslaan, Vanaf 2005 is de praktijk aan de Haalmansweg. Irma Wopereis: "Het vakgebied is breed en je kunt alleen kwaliteit bieden door je te specialiseren. Op dit moment werken er 7 logopedisten bij Logopedie de Brug en ze hebben allemaal hun eigen specialisme.Ik ben erg trots op mijn collega's; enthousiaste meiden met die met passie hun werk doen. Ook wij vormen samen een stevige "brug"met elkaar.Zelf kwam ik met de praktijknaam De Brug. Enerzijds zitten wij bij de brug over de rivier de Berkel, anderzijds slaan wij als zorgverleners een brug naar onze zorgvragers." In de loop van de jaren is er veel veranderd.Wopereis is tevens pre logopediste, vanuit dat vak houdt zij zich bezig met zuigelingen en peuters.

Meer berichten