De borrels vinden plaats in Lochem op 22 januari en in Gorssel op 24 januari.
De borrels vinden plaats in Lochem op 22 januari en in Gorssel op 24 januari. (Foto: )
Vrijwilligersvacature

Versterk je netwerkborrel

In januari 2019 is er een netwerkborrel voor alle verenigingen, vrijwilligersorganisaties, schoolraden en verenigingen in de gemeente Lochem. Eigenlijk zijn het twee borrels: één in Lochem en één in Gorssel. Goverien Teerds van de Vrijwilligerscentrale legt uit: "Met deze borrel geven we mensen de kans elkaar (beter) te leren kennen. Je versterkt je netwerk. Vanuit eerdere borrels bleek dat dit wat opleverde, bijvoorbeeld samenwerking."

De borrels vinden plaats in Lochem op 22 januari en in Gorssel op 24 januari. Goverien: "De gemeente is best een groot gebied. Omdat mensen al veel tijd kwijt zijn aan het werk voor hun vereniging, school of organisatie komen we hen tegemoet door de borrel zo dicht mogelijk in de buurt te organiseren." Naast het netwerken en elkaar leren kennen is er ook verdere inhoud. Goverien: "Er is ook inhoudelijk een programma dat verenigingen en organisaties kan ondersteunen in werken met of als vrijwilligers". Deze keer is Ludo Plompen van de Sesamacademie uitgenodigd. Hij kan de bezoekers inspireren over hoe je vrijwilligers werft. "Bijvoorbeeld voor besturen", vult Goverien aan, "daar zie je veel vacatures ontstaan die moeilijker worden opgevuld." Daarnaast is een stichting uit de gemeente uitgenodigd om te vertellen hoe, maar vooral waarom, zij werken zoals ze doen. "Good practice laten zien en horen", zegt Goverien. "Dat kan enorm stimuleren. Tijdens onze contacten met verenigingen, organisaties maar ook schoolraden komen we veel mooie verhalen en voorbeelden tegen. Dat betekent niet dat je altijd letterlijk kunt overnemen wat een ander doet, maar het kan wel verfrissende ideeën geven."

Na het inhoudelijke gedeelte is er ruimte om nader kennis te maken of om bij te praten met elkaar. Onder het genot van een hapje en een drankje. Dat gaat volgens Goverien ongedwongen: "veel mensen kennen elkaar wel, als is het soms op afstand." Dat borrelen heeft ook in zakelijke netwerken al bewezen effectief te zijn. Goverien: "We hebben gemerkt dat elkaar opzoeken meer samenwerking meer oplevert dan je van tevoren had kunnen bedenken. Dat is eigenlijk niet anders als in het bedrijfsleven." Dus visitekaartjes mee of laten maken als je ze nog niet had? "Nou dat is best handig! Maar er ligt ook overal schrijfmateriaal dus een naam en telefoonnummer is zo uitgewisseld," antwoord Goverien lachend.

Borrels in Lochem op 22 januari, in Gorssel op 24 januari van 18.30 uur tot 21.00 uur. Opgeven voor een borrel: mail naar vrijwilligerscentrale@welzijnlochem.nl of bel 0573-297000.

Meer berichten