Sterrenwacht Phoenix door de telescopen
Sterrenwacht Phoenix door de telescopen (Foto: Freddy Nauta)

Publiekssterrenwacht Phoenix doet mee met 100 jaar IAU

Lochem - De Internationale Astronomische Unie (IAU) bestaat volgend jaar een eeuw. De IAU is de beroepsorganisatie van professionele sterrenkundigen met meer dan 13.000 leden uit 100 landen. Wereldwijd en dus ook in Nederland wordt dit heuglijke feit het hele jaar door gevierd met astronomische publieksactiviteiten en projecten voor het onderwijs. Het centrale thema is Under One Sky.

Om de activiteiten luister bij te zetten gaat van 10-13 januari de eerste wereldwijde publieksactiviteit van start met waarnemen van de sterrenhemel. Ook in Nederland openen de sterrenwachten hun deuren voor dit evenement onder het motto Nederland kijkt Sterren.

Publiekssterrenwacht Phoenix doet uiteraard ook mee! We nodigen het publiek uit om tijdens dit weekend in januari door onze telescopen de winterhemel te komen bewonderen! Uiteraard bij heldere luchten.

Men is open voor het publiek op vrijdag 11 januari en zaterdag 12 januari vanaf 20.00 uur. Bij bewolkt weer gaat men de sterrenhemel van het moment aanschouwen in het planetarium. (€ 4 tot 16 € 3)

Ook proberen we onze eigen ster, de zon, in de kijker te krijgen en wel op zaterdag 12 januari vanaf 12.00 u op de markt in Lochem. Uiteraard ook weer bij heldere hemel. Kom gezellig even langs en waag een kijkje door de telescoop. Helemaal gratis deze middag.

Voor alle leeftijden.

Meer berichten