De handwerkmaterialen.
De handwerkmaterialen. (Foto: Ria Wittenberg)

Handwerkcafé Epse

Epse - "Jahaa, u denkt dat in ons cafè enkel ijverige breisters en haaksters komen maar dat is een misverstand! Elke week komen we bij elkaar, drinken een lekkere mok thee, laten onze vingers werken en luisteren naar elkaar," zegt Ria Wittenberg.

"Leren, hoe brei ik een sjaalkraag op een babytruitje en hoe minder ik hier? En uithalen omdat we niet opletten dat kunnen we goed!"

Heel kort wordt er over ziek zijn gesproken als het bij iemand heel erg hoog zit maar daarna komen de verhalen en wordt er veel gelachen. Over hoe het was om met kleine kinderen een tijd in het buitenland te wonen. Over de boeken die men leest en de ander aanraadt. Over film en schouwburg, heb je dat gezien? maar ook over de gym, tennis en de zangactiviteiten. Hoe het is om kleiner te gaan of te moeten gaan wonen. Doe je dat op tijd zodat je samen kunt wennen aan de nieuwe omstandigheden. Maar ook hoe werkt toch die mobiel en I-pad met zijn app's en chat's! Ria: "We roepen om het hardst dat we er niks van snappen. En ja, kennis is aanwezig en we krijgen geduldig en steeds opnieuw uitleg totdat we de chat's en app's snappen. Er is een 50-jarig huwelijk te vieren en een week later nemen we onze eigen trouwfoto mee om de verschillen te zien. Leuk om te zien dat toen de sluier in was en tien jaar later zijn de bruiden met een hoed getooid."

Elke woensdag van 14.00 tot16.00 uur is men te vinden in het Kerkgebouw De Opgang in Epse. Met of zonder handwerk maar met een glimlach is jong en oud welkom.

Meer berichten