Koninklijke onderscheiding voor Geralt Boonk

Barchem - Burgemeester Sebastiaan van 't Erve heeft zaterdag 5 januari rond 21.00 uur een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Geralt Boonk uit Barchem. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de brandweer Barchem, waar hij afscheid nam van de vrijwillige brandweer.

Geralt Boonk startte in september 1991 als aspirant-brandwacht. Na het volgen van verschillende opleidingen heeft hij veel functies bekleed binnen de vrijwillige brandweer, zoals brandwacht eerste klas en hoofdbrandwacht. Hij heeft ook gewerkt als brandweerchauffeur/pompbediener. Na de regionalisering in 2012 is hij aangesteld als manschap B.

Naast zijn werk als verkoper bij Fleming Sanidrome Lochem heeft Geralt Boonk ruim 27 jaar voor de brandweer en de gemeenschap klaargestaan. Hij heeft zijn werk altijd naar volle tevredenheid uitgevoerd. Vermeldenswaardig is dat hij tijdens zijn inzet geen enkele schade heeft veroorzaakt aan het brandweermaterieel.

Geralt Boonk heeft als lid van de vrijwillige brandweer een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare orde en veiligheid in de gemeente Lochem en omgeving. Die inspanningen voor de samenleving waren voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten