Auteur A.L. Snijders.
Auteur A.L. Snijders. (Foto: Wim Elferink)

Nieuwjaarsreceptie Historisch Genootschap

Lochem - Op zaterdagmiddag 5 januari vond de nieuwjaarsreceptie van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem in het Stadshuus in Lochem plaats. De receptie werd geopend door voorzitter Bert Brand. Daarna nam de bekende auteur A.L. Snijders het woord.

Onder belangstelling van bijna honderd aanwezigen keek de voorzitter zo kort na de jaarwisseling terug naar het jaar, dat achter ons ligt. Hierin werd een dankwoord uitgesproken over de inzet van de vrijwilligers. Deze zijn onmisbaar voor het Historische Genootschap en vormen de ruggengraat van de vereniging.

Daarnaast besteedde Bert Brand aandacht aan de bestuurswisselingen, het nieuwe beleidsplan en het toegenomen ledenaantal. Ook stond hij kort stil bij de voorbereidingen van de tentoonstelling Made in Lochem, dat in mei en juni 2019 in Lochem het hier en nu van verschillende Lochemse bedrijven laat zien.

De bekende auteur A.L. Snijders wist de zaal meteen te boeien. Met anekdotes en korte vertellingen luisterde men aandachtig naar de beroemde Lochemer. Ook las hij een Japans gedicht uit de 7e eeuw voor en gaf in zijn analyse weer hoe groot het cultuurverschil toendertijd was tussen Nederland en het land van de rijzende zon. Tussendoor praatte hij op humoristische wijze de anekdotes aan elkaar. Regelmatig komt er ineens iets bij hem boven dat eerst nog even verteld moet worden.

De nieuwjaarsreceptie werd afgesloten met een informeel samenzijn.

Meer berichten