Foto:

Historisch Genootschap start met Geschiedeniscafé

Lochem - Het Historisch Genootschap begint iets nieuws: viermaal per jaar een Geschiedeniscafé. Het eerste café is op zaterdag 26 januari, van 14.00 tot 16.00 uur in het Stadshuus. Voor iedereen gratis toegankelijk. Met een afwisselend programma van korte bijdragen.

Over grootmoeders tijd en over langer geleden. Over onderwijzers en ondernemers, baronnen en boerinnen. Over stambomen, oude ansichtkaarten, monumenten en herinneringen. Over alles wat een beetje met geschiedenis te maken heeft. Over Lochem, Laren en Barchem.

Geen 'lezingen', maar korte praatjes (ca 10 minuten) en gesprekken met de zaal. Deze eerste keer mag u in elk geval inbreng verwachten van CeesJan Frank, Hanneke Carmiggelt en Maran Olthoff. Er is volop gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen of kennis te delen. Tussen de bedrijven door is er muziek en zijn er boeken te koop.

De eerste twee Geschiedeniscafés zijn vastgesteld op 26 januari en 11 mei, steeds van 2 tot 4 in het Stadshuus. Wie zelf een bijdrage denkt te kunnen leveren (die meer is dan een korte vraag of opmerking) kan zich tevoren melden bij het Historisch Genootschap info@hglochem.nl , zodat een plekje in het programma kan worden ingeruimd.

Het Geschiedeniscafé staat open voor iedereen; stuur daarom alstublieft deze bekendmaking door aan uw vrienden en kennissen die (nog) geen lid zijn van het Historisch Genootschap.

Eerstvolgende bijeenkomsten:
20 februari: Arend Heideman over Willem Sluiter
20 maart: Hendrik Schuring over het leven op de Velhorst
24 april: Algemene Leden Vergadering en Maran Olthoff
11 mei: Geschiedeniscafé
Steeds in het Stadshuus, m.u.v. de bijeenkomst van 20 maart bij Stegeman in Laren. Copyright © Historisch Genootschap

Voor contact met het Genootschap: info@hglochem.nl

Meer berichten