Foto:

Ouderwetse café-avonden bij Stegeman

Het zijn een stel vrienden onder elkaar, Gerrit Stegeman, Eric Snellenburg en Hendrik Jan Wichers die al een tijd met het idee liepen om de tijden van vroeger in hun stamcafé te laten herleven. Het trio, ' kroegtijgers' van weleer, noemen het ook de ouderwetse café-avonden.

Door Arjen Dieperink

LAREN - De initiatiefnemers van de ouderwetse café-avonden kent elkander al tientallen jaren. Gerit Stegeman was voorheen eigenaar van horeca Stegeman. Eric Snellenburg kwam in zijn jonge jaren geregeld met zijn vrienden bij Stegeman om onder andere naar diverse bands te gaan luisteren. Hendrik Jan Wichers zijn dochter was van kinds af aan goed bevriend met Stegeman zijn dochter, redenen te meer om de contacten nog verder aan te halen. Een half woord is voor de één genoeg om voor de ander het interview aan te vullen. Het is duidelijk, de heren kennen elkander door en door. Stegeman: "In en rond ons dorp is er genoeg te doen voor de jeugd. Voor de stellen is eigenlijk niet veel te beleven. Er is toen bij ons het idee gekomen om iets te gaan organiseren." Wichers: "De hoofdmoot is gezellig samen zijn en een leuke avond hebben."

Op 24 november werd voor de eerste keer de ouderwetse café-avonden georganiseerd. Het waren vele uurtjes met vele bekenden. Zo'n 120 personen waren aanwezig. Oud-medewerkers van horeca Stegeman namen hun voormalige taak weer op. Gerrit Stegeman:" Wij willen de drempel van onze avonden laag houden, zodat er voor ieder wat wils is. De volume van de muziek, ook al is dit bij de bands wat moeilijk, willen we dusdanig hebben dat er ook nog gepraat kan worden. De tijden van weleer moeten bij de bezoeker terugkomen."

Op zaterdag 12 januari staat de band Final Squad op het programma. Eric Snellenburg, door de andere twee bestempeld als de muziekkenner. "Wij hebben Final Squad in hun muziekstudio bezocht om een indruk te krijgen van repertoire. Ze spelen onder andere Rock en Country." The Final Squad is een coverband uit het Gelderse Laren,voorheen The Bakery House Band. De band bestaat uit vier mannen en één vrouw. Drie leden van de band Ron van de Aalster, jan Wensink en Miranda Wouterse komen uit Laren.

Hendrik Jan Wichers: "Tijdens de avonden lopen wij ook onder de aanwezigen en vragen of men nog wensen of ideeën hebben die we mee kunnen nemen." Voor 2 februari komt het trio een combinatieband uit de Weekendkrachten en Livin'Room (Willy and the poor boys) zij spelen de covers van Creedence Clearwater Revival. Op 16 maart is er een reünie discoteam 70e / 80e jaren gepland met onder andere DJ Woolfman Gait. Er zijn dan optredens van Black panter, Black Night en Hard Centre. Alle ouderwetse café-avonden zijn gratis toegankelijk, aanvang 21 uur tot in de late uurtjes.

Info: Facebook @zaterdagavond stegemanavond

Meer berichten