Vrijwilligersacademie zet kennis aan de weg

Lochem - Een nieuw fris en onbeschreven jaar! Met een interessant en gratis aanbod vanuit de Vrijwilligersacademie. Voor iedereen die zich wel eens voor een ander inzet zonder daar iets voor terug te verwachten. Op school, bij een club, vereniging of in de buurt. Maar ook voor iedereen die werkt met vrijwilligers.

Netwerkborrel

Het jaar wordt begonnen met een Versterk-je-Netwerk Borrel. De netwerkborrel wordt georganiseerd voor alle verenigingen, vrijwilligersorganisaties, schoolraden en verenigingen binnen de gemeente Lochem. Om elkaar, als organisaties die met vrijwilligers werken, beter te leren kennen en van elkaar te leren. Onder het genot van een hapje en een drankje natuurlijk. Naast tijd voor ontmoeten komt Ludo Plompen van de Sesamacademie een interactieve presentatie geven over het werven van vrijwilligers. Daarnaast krijg je een 'best practice' gepresenteerd. De borrels vinden plaats op dinsdag 22 januari in Lochem en op 24 januari in Gorssel van 18.30 tot 21.00 uur.

Meditatieworkshop

Eind januari en in februari wordt een meditatieworkshop gegeven in vier aaneensluitende bijeenkomsten. Je maakt kennis met meditatie en leert een aantal technieken zelfstandig toe te passen. De meditatieworkshop wordt (voor de derde keer) gegeven door Elly en Jan-Anton, meditatie leraren met een zeer ruime ervaring. In eigen land en in het buitenland hebben zij een groot Meditatie Centrum geleid en mensen persoonlijk begeleid. Zij kunnen je als geen ander laten ervaren wat meditatie voor jou kan doen. De workshops vinden plaats op donderdag 31 januari, 7, 14 en 21 februari van 19.00 naar 21.30 uur in Eefde.

Presentatie juridische zaken

Wat regel ik bij de notaris… Suf? Nee, handig! Begin februari geeft de energieke Daan Siebelink van Tap en van Hoff notarissen informatie over een aantal persoonlijke juridische zaken zoals nalatenschap ("waarom duurt dat zo lang?"), levenstestamenten ("wat als ik niet meer bekwaam ben?"), fiscaliteit ("wat mag je schenken?") of geregistreerd partnerschap ("wat als mijn relatie stopt"). Daan beantwoord heel graag jouw vragen maar geeft ook informatie waarvan je nooit wist dat dat je dat miste! De presentatie is op dinsdag 5 februari van 19.00 - 22.00 uur in Laren.

Presenteren kun je leren

Weg met de rode vlekken in je nek! Christy Hogeweg zorgt dat jij jezelf makkelijker kunt presenteren want: presenteren kun je leren. Niet langer met knikkende knieën voor een (school)presentatie of het geven van speech of voorlichting. Onderwerpen zoals non-verbale communicatie, voorbereiding, hulpmiddelen en jezelf als instrument komen aan bod. De training is op woensdag 20 februari van 19.00 - 21.30 uur in Lochem.        

Introductiecursus EHBO

Altijd en overal handig: iets weten over wat te doen bij ongelukken. Daarom is er een introductiecursus EHBO waarin Gert Wenning en Richard Brugman je een eerste uitleg en handvatten geven. Tevens een prima manier om eens te kijken of je een heus EHBO diploma wilt halen. De introductie wordt gegeven op donderdag 21 februari van 19.30-21.30 uur in Eefde.        

Geef je op bij de Vrijwilligersacademie via www.vrijwilligerscentralelochem.nl. Wees er snel bij want voor een aantal workshops of trainingen zijn de plaatsen beperkt. Wil je op de hoogte blijven van het meest recente aanbod van de Vrijwilligersacademie? Volg dan de facebookpagina van de Vrijwilligerscentrale van de gemeente Lochem.

Meer berichten