Jury Sportverkiezing Lochem maakt nominaties bekend

Lochem - Er zijn maar liefst 35 voordrachten gedaan voor de Sportverkiezing Lochem 2018. Nagenoeg gelijk aan de afgelopen jaren.

Voordragen van kandidaten was mogelijk tot 5 januari. En op vrijdag 11 januari kwam de voltallige jury bij elkaar om keuzes te maken in elke categorie. De genomineerden per categorie gaan door naar de finale-avond op zaterdag 16 maart bij De Beemd in Lochem. Dan wordt bekend wie de nummers één per categorie worden.

Er zijn het volgende aantal voordrachten gedaan in de categorieën: acht sporttalenten, elf jeugdsportploegen, drie sportploegen, zeven sportmannen, drie sportvrouwen en drie (sport)vrijwilligers. Dat maakt 35 voordrachten die allemaal op www.sportverkiezinglochem.nl terug te vinden zijn.

Daarnaast zijn er al diverse sportfoto’s ingestuurd, maar men heeft in deze categorie nog tot 20 februari de mogelijkheid mooie sportfoto’s in te sturen.

De vrijwillige werkgroep van de sportverkiezingen heeft in de afgelopen periode enorm haar best gedaan om sportverenigingen en de inwoners van de gemeente Lochem enthousiast te maken. Zo werden in november en december alle sportverenigingen gebeld. Dit om te horen hoe zij over de sportverkiezingen denken en of zij potentiële kandidaten hebben en die voordragen. Het is de afgelopen jaren gebleken dat deze belronde een enorme betrokkenheid bij de sportverkiezing heeft gecreëerd.

Zo waren er voordrachten uit de volgende vijftien sporten: karten, paardensport, hockey, tafeltennis, turnen, touwtrekken, survivalsport, volleybal, motorsport, veldrijden, vissen, voetbal, bowls en jeux de boules en trampolinespringen. En zijn de voordrachten afkomstig uit 7 dorpen van 24 verschillende verenigingen. Van 24 verenigingen zijn er maar liefst 7 waarvan de voordrachten sporten bij een vereniging buiten de gemeentegrenzen, zoals in Apeldoorn, Deventer en Ruurlo. Dat is super voor de spreiding over de gehele gemeente Lochem. Bijna alle dorpen, behalve Epse en Almen, doen zo ook echt mee met de Sportverkiezing Lochem 2018.

De jury kiest uit alle voordrachten drie nominaties. Dat was vooral bij de jeugd een zeer lang en uitgebreid overleg waard. Er is uitvoerig per categorie gesproken over de voordrachten en wat men daarvan vond. In de jury hebben leden zitting die afkomstig zijn uit de breedtesport en de topsport en allemaal een andere sportachtergrond hebben. Daarnaast worden er ook adviezen ingewonnen over voorgedragen prestaties.

De genomineerde zijn:
* SportTalenten:
Ceddric Koekenbier, Tess Stroeve en Jade Brummelman
* JeugdSportploegen: RGV 3-3, LHC Lochem - MB1 en VIOS Eefde JB1.
* SportVrouwen: Romy Hietbrink, Floor Maten en Esther Regelink.
* SportMannen: Rick Seele, Ruben Dinkelman en Bart Veeze.
* (volwassen) Sportploegen: G-hockey team LHC Lochem, Heren 1 van Sc Gorssel Volleybal en VV Forza dames 3.
* SportVrijwilligers: Dick Lammertink, Jan Willink en Andre Pullen

De publieksprijs zal voortkomen uit/ over een periode van stemmen door het publiek. De winnaar zal bekend gemaakt worden op de finale-avond en elke week zal er een tussenstand bekend gemaakt worden tijdens de wekelijkse uitzendingen op www.achterhoekfm.nl.

Meer berichten