Foto:

Aljance: het geluk staat centraal

Het is bijna tien jaar geleden dat Rayisa Tymoshchuk in Nederland haar bemiddelingsbureau begon. De 40-jarige Tymoshchuk werkt vanuit huis en heeft een internetsite waar belangstellende mannen zich aan kunnen melden. Zelf is ze afkomstig uit Oekraïne en woont al vele jaren in Nederland

Door Arjen Dieperink

LAREN - Rayisa Tymoshchuk groeide op in Vinnitsa. Door haar studie Economie Management kwam zij in Nederland terecht. In 1999 vestigde zij zich in ons land. Zij kreeg na haar studie werk bij diverse multinationals. Naast haar werkzaamheden begon zij datingsite www.aljance.com. Rayisa: "Ik kreeg in de gaten dat veel vrouwen uit mijn geboorteland contact zochten in Nederland en niet wisten hoe men dit zou moeten aanpakken. Zelf kende ik zo'n tien personen in mijn directe omgeving, maar wil je een grote groep personen bereiken dan dien je het ook anders te organiseren. Daarom ben ik in 2009 met een site begonnen."

Het bedrijf aljance.com bestiert ze vanuit huis, in de nabijheid van Laren. Belangstellende dames in Oekraïne worden daar geworven door advertenties. Zij dienen in persoon zich aan te melden bij één van vijf managers in Poltava, Zaporozhye en Vinnitsa. De kandidaten worden door de managers gescreend. Tymoshchuk: "Screening is nodig om rotte appels te voorkomen. Nadat de kandidaat door de screening is gekomen wordt een foto met haar gegevens, onder andere of ze drinkt, rookt, gescheiden, weduwe en leeftijd, op de site gezet. Mannen die interesse hebben om een relatie te beginnen kunnen bij ons aanmelden. Ze betalen slechts 84 euro voor een aanbiedingsbrief. Dit houdt in dat de belangstellende wordt gevraagd tien dames te benaderen die op onze site staan. Er wordt naar aanleiding van de gegevens die de man opgeeft in het Russisch één introductiebrief opgesteld. De aanhef van de brief is bij alle uitgezochte dames anders. Wij adviseren ook zo'n tien dames te benaderen, daar de kans dat je het zogenaamde schot in de roos hebt bij één afspraak te klein is."

Haar bureau onderhoudt de contacten, vertaalt de brieven, tussen de Nederlanders en Oekraïners. Het afreizen om kennis met de geselecteerde dames te maken wordt geheel door Aljance begeleid: Rayisa: " Wij verzorgen de gehele reis vanuit Nederland. Onze klant wordt opgehaald door onze chauffeur. Heeft men een afspraak in Vinnitsa dan vliegt men in drie uur van Amsterdam naar Kiev. Vandaar brengt onze chauffeur de klant in zo'n drieënhalf uur naar Vinnitsa. Onderweg neemt de manager uit Vinnitsa telefonisch contact op met de klant. Wij zorgen er voor dat men in een hotel/appartement komt die westers zijn ingericht en waar men Engels spreekt en uiteraard wifi heeft. Uiteindelijk zal een ontmoetingsschema bekend worden gemaakt met welke dames hij wanneer en waar zal spreken."

Info: www.aljance.com

Meer berichten