Hoe moet het Graafschapterrein eruit komen te zien?

Lochem - Het Graafschapterrein in Lochem wordt vernieuwd. Een nieuwe indeling met betere parkeerplaatsen en meer groen. De gemeente heeft drie ontwerpen voor de inrichting laten maken waarin ook rekening wordt gehouden met de wensen van de Jumbo en Albert Heijn om uit te breiden. De gemeente hoort graag de mening van omwonenden, ondernemers en inwoners over de plannen. Want samen werkt men aan de leukste kleine binnenstad.

Keuze uit drie ontwerpen
Inwoners mogen kiezen tussen drie ontwerpen. In ieder ontwerp is er een verschil in de hoeveelheid parkeerplaatsen en de mate van groen. Een ander punt is een goede plek voor de marktkramen. Op www.lochem.nl/graafschapterrein zijn de ontwerpen te bekijken en kan er ook gestemd worden. Stemmen kan tot 21 februari. Op 12 maart wordt de uitslag bekendgemaakt. 

Uw mening telt
De gemeente hoort graag de mening van omwonenden, ondernemer en inwoners van Lochem over de ontwerpen die er nu liggen. Er zijn verschillende belangen waarmee de gemeente rekening wil en moet houden. Met deze informatie kan de gemeente een goede beslissing nemen over hoe het Graafschapterrein eruit moet komen te zien. 

Waarom richt men het Graafschapterrein opnieuw in?
Er zijn verschillende aanleidingen om nu met het Graafschapterrein en in het verlengde de Prins Bernhardweg aan de slag te gaan. De inrichting is verouderd en aan een opknapbeurt toe. De Jumbo en Albert Heijn gaan uitbreiden. Er zijn te smalle parkeerplaatsen en er is een overbodige bushalte. Ook de komst van de noordelijke rondweg Lochem is belangrijk want hierdoor gaat er minder verkeer door de stad rijden. Dit alles maakt dat er een nieuwe inrichting nodig is, waarmee het centrum van Lochem weer een stukje aantrekkelijker wordt.

Inwoners betrekken bij binnenstad
De komende jaren werkt de gemeente samen met bewoners en ondernemers van het centrum van Lochem op verschillende plekken aan de toekomst van de binnenstad.. Wethouder Eric-Jan de Haan 'Uit gesprekken met ondernemers en inwoners komt steeds vaker naar voren dat het belangrijk is om hen te betrekken bij keuzes die gemaakt worden voor een aantrekkelijkere binnenstad. Zij weten als geen ander wat er nodig is om Lochem aantrekkelijk te houden voor iedereen'.


 

Meer berichten