Britt en Esmee Rozendal organiseren de Teenagparty voor jongeren van 12 t.e.m. 15 jaar. Van 20 tot 24 uur. (Foto: Arjen Dieperink)
Britt en Esmee Rozendal organiseren de Teenagparty voor jongeren van 12 t.e.m. 15 jaar. Van 20 tot 24 uur. (Foto: Arjen Dieperink) (Foto: )

Jongeren houden Teenageparty

De eerste Teenageparty in Lochem gaat vrijdag 8 februari in de foyer van de Lochemse schouwburg van start. De twaalfjarige Brit heeft samen met haar achttienjarige zus Esmee en hun ouders, de Teenageparty georganiseerd.

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Kon men in Lochem en omstreken jarenlang voor een Teenageparty terecht in café restaurant Witkamp in Laren, tegenwoordig is dit niet meer mogelijk. Het bedrijf heeft een andere formule gekozen waarbij zo'n party niet meer past.

"Toen ik de leeftijd van mijn zus had, ging ik altijd met veel plezier naar de Witkamp in Laren. Het was altijd druk, gezellig en dichtbij. Nu mijn zus Brit de leeftijd heeft die ik toen had, kan ze nergens in de directe omgeving terecht. Dit geldt ook voor veel andere jongeren van de leeftijdscategorie van 12 tot en met 15 jaar", vindt Esmee. De zussen hebben hun hoofden bij elkaar gestoken en vroegen tevens hun ouders voor hulp. Een rondje langs de horecagelegenheden in Lochem bracht in eerst instantie niet het gewenste resultaat. De leeftijdscategorie waar men de Teenageparty voor organiseerde viel niet in de doelgroep van menige horeca. Een probleem dat voor de zussen kenmerkend is. Uiteindelijk bracht de Lochemse Schouwburg de redding. Er werd spontaan gereageerd daar men als Lochemse Schouwburg er ook voor de kinderen is. Tenslotte is de jeugd de volgende generatie voor de schouwburg. De foyer van de schouwburg wordt die avond gebruikt. Er kunnen maximaal vierhonderd personen in en vol is vol. Brit en Esmee verwachten grote belangstelling. Om de veiligheid te garanderen is er een beveiliger van Veneberg Security ingehuurd. Deze kijkt toe dat er uitsluitend jongeren toegelaten worden waarvoor het feest is bestemd en derhalve kan om identiteitsbewijs worden gevraagd. Ook kijkt men toe op het juist parkeren van de fietsen om te voorkomen dat er niemand meer over de Oosterwal kan. Patrick Rozendal, vader van Brit en Esmee: "De toegangsprijs is tien euro. Dit moeten wij vragen om de beveiliger in te kunnen huren en voor de zaalhuur. Frisdranken zijn voor gereduceerde prijs te krijgen. Er wordt absoluut geen alcohol geschonken. Gebruik van de garderobe is gratis." De zusters zijn druk op sociaal media om aandacht te vragen voor de Teenageparty, zowel op Facebook als op Instagram. Ook is een groot aantal flyers en posters rondgebracht en opgehangen. Alle kinderen in de regio zijn welkom. DJ Jesse zorgt voor de muziek.

Meer berichten