Bianca Schuurman-Bosgoed
Bianca Schuurman-Bosgoed (Foto: Bianca Schuurman)

Mindfulness voor kinderen

Ook kinderen krijgen, net als volwassenen, vandaag de dag veel prikkels te verwerken. Er is veel drukte om ons heen! Kinderen zijn snel afgeleid of onrustig, kunnen niet slapen en piekeren. De ‘aan’ knop doet het wel, maar waar zit de ‘pauze’ knop? Deze drukte kunnen we vaak niet veranderen, maar wel de manier hoe we hierop reageren.

Door kinderen al jong in contact te brengen met mindfulness, leren ze beter observeren, zich concentreren, in contact te zijn met hun lijf en zichzelf tot rust brengen. Ze ontdekken de ‘pauze’ knop in zichzelf. Mindfulness voor kinderen is een speelse, eenvoudige, effectieve en duidelijke methode waarin het vooral gaat om het ervaren. Er is geen goed of fout. Mindfulness gaat niet om woorden maar om voelen. Het helpt kinderen te groeien en bloeien vanuit hun innerlijke kracht.

Tijdens de achtweekse Mindfulnesstraining oefenen de kinderen in bewuste, vriendelijke aandacht. Aandacht voor dit moment, aandacht voor de adem, aandacht voor wat er is. Zonder oordeel. Door rust in je hoofd en lijf verbeteren concentratie en leerprestaties. Zelfvertrouwen en veerkracht nemen toe. Kinderen leren omgaan met kwaliteiten als compassie, geduld en dingen loslaten die je niet kunt veranderen. Zo leren ze omgaan met spanningen en worden vriendelijker voor zichzelf en anderen.

In het kader van mijn opleiding tot Mindfulness Kindertrainer bied ik deze achtweekse training voor kinderen van 8 tot 12 jaar aan tegen gereduceerd tarief. Dat wil zeggen €45,- inclusief het boek Stilzitten als een kikker van Eline Snel. Een praktisch boek met mindfulness oefeningen en verhalen. De start is op maandag 18 maart. De training wordt wekelijks, met uitzondering van de meivakantie, gegeven op maandag van 16.00 tot 17.00 uur bij de Kinderyogatuin in Zwiep.

Voor nadere informatie of opgave van uw zoon of dochter kan men terecht op www.kinderyogatuinzwiep.nl/mindfulness

Meer berichten