Hans Bos en Petra van de Logt.
Hans Bos en Petra van de Logt. (Foto: Meindert Koelink)

Italiaanse droom van Hans Bos en Petra van de Logt

Laren - Veel mensen dromen ervan: een camping of B&B in een zonnig land. Hans Bos en Petra van de Logt uit Laren hebben die droom waargemaakt. In 2016 zijn ze begonnen met de verbouwing van een oude boerderij in de regio ‘De Marken’ in Midden Italië. En sinds vorig jaar is ‘Casa Bosco’ officieel open: 6 ruime en luxe tweepersoons appartementen op een unieke plek, midden in de natuur. Met als kers op de taart een heerlijk zwembad met schitterend uitzicht op de bergen.

Casa Bosco richt zich op gasten die willen genieten van een ontspannen vakantie zonder kinderen. Niet omdat Hans en Petra kinderen niet leuk vinden, maar omdat ze een plek willen bieden aan volwassen vakantiegangers die in alle rust en comfort van een relaxte vakantie willen genieten.

Eén nacht ijs
Bij het realiseren van hun droom zijn Hans en Petra niet over één nacht ijs gegaan. Hun zoektocht naar de ideale plek begon bijna 20 jaar geleden en bracht hen naar verschillende delen van Spanje en Italië. Zo ontdekten ze wat ze mooi vonden, maakten ze honderden foto’s en schreven ze blocnotes vol. In 2005 kwamen ze voor het eerst in De Marken en werden daar op slag verliefd. Waarom? Omdat ze zich meteen ‘thuis’ voelden: ‘De Marken is landelijk, puur, zonnig, nog niet ontdekt door het massatoerisme en er wonen vriendelijke, hulpvaardige mensen. In die zin lijkt het wel op De Achterhoek’.

Droomplek
Maar de zoektocht was nog niet klaar: gedurende 8 jaar doorkruisten Hans en Petra tijdens hun vakantie de regio, op zoek naar dat ene, unieke plekje. ‘We gingen op bezoek bij andere B&B eigenaren, brachten alle Nederlandse collega’s in De Marken in kaart en bekeken zo’n 50 verschillende panden’. Met hulp van een in Italië wonende Nederlandse vriendin lukte het in 2014 om hun droomplek te vinden: een oude boerderij, bovenop een heuvel, met schitterend uitzicht op de omringende bergen. Absolute rust en stilte, geen buren in het zicht en toch maar acht minuten rijden van het dichtstbijzijnde stadje (Cagli) met alle voorzieningen.

Paarse krokodillen
In september 2014 werd het koopcontract getekend en konden de voorbereidingen voor de verbouwing beginnen. Heel optimistisch mikten Hans en Petra op oplevering in juni 2016. Maar dat bleek al snel niet haalbaar. Het stikte in De Marken van de ‘Paarse krokodillen’. ‘We zitten in beschermd gebied en de bestemming moest gewijzigd worden van ‘agrarisch’ naar ‘toerisme’. De ambtelijke procedures hiervoor duurden ellenlang. En vervolgens moet je dan nog een betrouwbare architect, aannemer en installateurs zien te vinden.’

Cultuurdingetjes
Ook de Italiaanse cultuur zorgde voor de nodige ‘uitdagingen’: afspraken zijn moeilijk te maken, laat staan dat ze nagekomen worden; er gaat bijna niks in één keer goed en vrijwel alles duurt langer dan afgesproken. Voor Italianen de normaalste zaak van de wereld. Maar voor ongeduldige Nederlanders met een ‘afspraak = afspraak’ mentaliteit een crime.

Toch lukte het om in iets meer dan een jaar tijd de verbouwing te realiseren. In de zomer van 2017 konden de eerste (proef)gasten kennis maken met Casa Bosco. In 2018 volgde het eerste echte vakantieseizoen met - gelukkig - alleen maar hele blije gasten. ‘En daar doe je het uiteindelijk voor’, aldus Hans en Petra.

Best of both worlds
Emigreren naar Italië zit er (voorlopig) niet in voor Hans en Petra. ‘Het bevalt ons prima om ’s zomers te genieten van ‘La dolce vita’ en ’s winters van de Nederlandse hutspot’. Dus blijven ze (voorlopig) heen en weer reizen tussen de Larense Molendijk en de Strada San Vitale in Secchiano. Benieuwd hoe het hen (verder) vergaat? Kijk dan op hun website www.casa-bosco.com of op de Facebook pagina van Casa Bosco.

Meer berichten