De levering van de nieuwe productiemachine.
De levering van de nieuwe productiemachine. (Foto: )

Simco-Ion: Demotour mét intelligente statische controle

Bij Simco-Ion in Lochem vindt vrijdag 1 maart de kick-off plaats van de unieke Europese Demotour met de nieuwste ontwikkeling, het IQ Easy Platform. Dit technologische hoogstandje zorgt voor volledige beheersing van statische elektriciteit tijdens productieprocessen.

In productieprocessen kan statische lading tot ernstige storingen leiden: materialen komen vast te zitten aan machineonderdelen of aan elkaar. Productiemedewerkers kunnen elektrische schokken krijgen, stof in de omgeving wordt aangetrokken door elektrische lading en in explosiegevaarlijke zones kan statische lading zelfs een vonk veroorzaken. In de Demotruck kunt u een simulatie van verschillende productieprocessen met de werking van het IQ Easy Platform van dichtbij ervaren.

Hoe werkt het IQ Easy Platform?
Het IQ Easy Platform bestaat uit ionisatie- en oplaadapparatuur die wordt verbonden aan een netwerk. Alle apparaten binnen dit netwerk communiceren met elkaar gedurende het gehele productieproces en er is volledige controle over alle parameters.

Naast de demonstratie van het IQ Easy Platform wordt op 1 maart een geheel nieuwe productiemachine officieel in gebruik genomen en aan het publiek getoond. Deze ingietmachine is begin 2019 geïnstalleerd en vergroot de capaciteit voor de nieuwste generatie producten met 2,5 keer.

ICE Europe

Na de kick-off in Lochem op 1 maart is Simco-Ion onder meer met de Demotruck aanwezig op ICE Europe, 's werelds meest toonaangevende vakbeurs voor de conversie van papier, film en folie converting van 12-14 maart in München. Na deze beurs toert de Demotruck gedurende tien maanden verder door Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Engeland. De Demotour wordt afgesloten in Nederland.

Agenda-informatie
Wat: Kick-off Demotour IQ Easy Platform
Wanneer: vrijdag 1 maart 2019
Tijd: 14:00 – 16:30 uur
Locatie: Simco-Ion Nederland, Aalsvoort 74 te Lochem
Bijwonen Kick-off party: www.simco-ion.nl/register-kick-off-party

Meer berichten