Van der Hoevenschool in actie voor VOKK

Epse - Op donderdag 7 februari werd op ludieke wijze het bedrag van 1108,24 euro door de leerlingen van J. van der Hoevenschool overhandigd aan de coördinator van de VOKK. De school heeft dit bedrag bijeen gekregen door verkoop van zelfgemaakte kunstvoorwerpen tijdens de afgelopen winterfair.

Trots staan de kinderen op het toneel. Acht leerlingen van J. van der Hoevenschool houden een bordje met een cijfer, komma of euroteken vast. Met het omdraaien van de bordjes stijgt de spanning. Als de uiteindelijke opbrengst van de winterfair bekend wordt, is er een groot gejuich te horen in Epse. Leerlingen, ouders en leerkrachten zijn maar wat trots op dit resultaat. J. van der Hoevenschool heeft tijdens de Kerstviering, eind 2018, een winterfair gehouden.

Tijdens deze winterfair werden eigen knutselwerken van kinderen verkocht en was er een verloting met geweldige prijzen. Kinderen konden onder begeleiding van ‘Puur en Gezellig’ uit Epse aan knutselworkshops deelnemen. ‘Eigenlijk duurde de verkoop niet lang. Er was heel veel belangstelling en we waren dan ook redelijk snel uitverkocht’, aldus één van de juffen. Ook de gekleurde polsbandjes van de VOKK, die tijdens de winterfair werden verkocht, vonden gretig aftrek.

Namens de VOKK is Marinka Draaijer op school aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Marinka geeft aan onder de indruk van de actie, het bedrag en vooral het enthousiasme van de gehele school te zijn. De VOKK gaat met de donatie van J. van der Hoevenschool de Kanjerketting stimuleren. Om kinderen met kanker te steunen heeft de VOKK de KanjerKetting ontwikkeld. De KanjerKetting is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Kinderen met kanker rijgen deze KanjerKralen aan een ketting. Die ketting vertelt hun verhaal. Namens de VOKK bedankt Marinka Draaijer J. van der Hoevenschool ‘Dankzij jullie actie kunnen we gelukkig weer veel kinderen met kanker een beetje helpen, heel hartelijk bedankt!’

Meer berichten