Scholenvolleybaltoernooi in 2018.
Scholenvolleybaltoernooi in 2018.
Sport

Scholenvolleybaltoernooi in Beemd

Lochem - Leerlingen van de basisscholen uit de gemeente Lochem strijden woensdag 27 maart tegen elkaar binnen de lijnen. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse scholenvolleybaltoernooi van volleybalvereniging Avanti.

Avanti heeft de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen uitgenodigd. Het is voor het eerst dat groep 6 ook mee mag doen. Basisschool de Branink uit Laren is kampioen aanmeldingen met zeven teams. Er is nog plek voor teams; de aanmelding sluit 15 maart. Het zal spannend worden wie er door mag naar de regionale finale op zaterdag 18 mei. De drie beste teams, één van elke groep, worden afgevaardigd.

Het toernooi is in sport- en recreatiecentrum de Beemd in Lochem en begint om 13:30 uur. Het einde is rond 17:00 uur. Omdat men dit jaar een jubileum viert is er voor iedere deelnemer een leuke prijs.

Toernooi

Dat wordt dus weer een spektakel in de sporthal de Beemd: gillende kinderen tijdens het spelen, wijsneusjes bij de wedstrijdtafel, boefjes die toch proberen in de sportzaal te eten of klasgenoten lastig te vallen, enthousiaste ouders en onderwijzers, zenuwachtige spelleiders en tellers. Het zal weer een feest worden met een uitgekiend draaiboek. Ja, wat wil je met 40 jaar ervaring. Voor de volleybalvereniging is het toch ook elk jaar weer een klus om het voor elkaar te krijgen en er wordt veel vrijwilligerswerk ingestoken. Maar we weten dat het de moeite waard is.

Breedtesport

Breedtesport is het beleid van de gemeente Lochem om actief te bewegen en de sport te promoten onder haar inwoners. Dat is goed voor de gezondheid. De gemeente wordt daarbij ondersteund door de plaatselijke sportverenigingen. Zo zet de volleybalvereniging Avanti zich al meer dan vijftig jaar in om kinderen en volwassenen aan het sporten te krijgen. Het scholenvolleybaltoernooi is daar een voorbeeld van. Elk jaar worden kinderen door het toernooi enthousiast gemaakt voor volleybal in het bijzonder en sport in het algemeen.

Meer berichten