Onder bezielende leiding van dirigent Els Dijkerman gaan zangers en zangeressen aan de slag met Bach
Onder bezielende leiding van dirigent Els Dijkerman gaan zangers en zangeressen aan de slag met Bach (Foto: PR Bachweken)

Zingen en dansen, kan ook met Bach

Als u dacht dat u tijdens de Bachweken alleen kunt zitten en luisteren heeft u het mis. Dit jaar worden er twee workshops georganiseerd, zingen en dansen. U kunt dus actief aan de slag met Bach.

Voor de derde keer kunt u tijdens de Bachweken in Lochem meedoen met de succesvolle zangworkshop onder leiding van dirigent Els Dijkerman. Zij laat u kennis maken met de hoogtepunten uit de Johannes en Matthäus Passion. Door met elkaar te zingen ervaart u Bach aan den lijve. Bovendien weet Els Dijkerman ontzettend veel over deze werken van Bach en het zingen in een koor. Henk Linker begeleidt de workshop op piano. De dag wordt afgesloten met een presentatieconcert.

De zangworkshop start op zaterdag 6 april om 10:30 uur in de Gudulakerk in Lochem. Om 16:30 uur is hier een presentatieconcert. Dit concert is vrij toegankelijk.

Deelnemen aan de workshop kost € 32,50 (inclusief twee koffie of thee). Inschrijven kan via www.bachwekenlochem.nl/zangworkshop.

Wilt u Bach beter leren begrijpen, dan is gevoel voor de dansvormen eigenlijk onmisbaar. Cathy van Seventer, een bekende specialiste in Barokdansen, geeft op zaterdag 13 april van 13:30 - 17:00 uur een dansworkshop in Het Stadshuus in Lochem. Tijdens deze workshop worden twee ballroom dansen ingestudeerd uit “The Playford Ball” op muziek van o.a. H. Purcell. Op muziek van J.S. Bach wordt een choreografie van Cathy in barokdansstijl gedanst, Bourree uit Orkest Suite nr. 1.

Deelnemen aan de dansworkshop kost € 22,50 (inclusief één consumptie). Inschrijven kan via www.bachwekenlochem.nl/dansworkshop.

Meer berichten