Foto:

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' bij ONK motorcross

Lochem - Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken.

De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 17 maart komt het campagneteam naar het Open Nederlands Kampioenschap motorcross in Lochem om bezoekers bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Tijdens dit bezoek zal het BOB-team bezoekers aanspreken en worden zij uitgenodigd voor de BOB-quiz. Deze quiz staat in het teken van BOB-sport en is bedoeld om kennis over de negatieve gevolgen van rijden onder invloed over te brengen. Ook worden zij uitgenodigd voor een alcoholblaastest. Nuchtere bestuurders ontvangen als beloning een kleine attentie. Door middel van een alcohol- of drugsbril kunnen bezoekers zelf ervaren welk effect alcohol en drugs hebben op je rijgedrag.

Rijden zonder Invloed

Het campagneteam is op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op allerlei locaties, zoals festivals en evenementen en (rij)scholen. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

Maak ook de afspraak

Autorijden vraagt om een heldere blik. Stap dus niet met alcohol, drugs en zware medicijnen achter het stuur. Als je deze middelen wel hebt gebruikt, zorg dan dat je op een andere, veilige, manier thuiskomt. Vanuit de campagne worden automobilisten op allerlei plekken opgeroepen om deze afspraak te maken. Doe ook mee door op www.rijdenzonderinvloed.nl op de speciale button te klikken.

ROV Oost –Nederland

De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Meer berichten