Sport

HSV De Brasem zoekt bestuursleden

Lochem - Zoals alle verenigingen vergrijst ook hengelsportvereniging De Brasem. Momenteel heeft men 325 volwassen leden en 25 jeugdleden. Men zoekt mensen die het bestuur willen versterken: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Als mensen willen vissen, moeten ze een vispas kopen. Deze kost ongeveer 40 euro. Daarmee heeft men het recht om langs bepaalde wateren te lopen en te vissen. Zodra men een vispas heeft aangeschaft, is men automatisch lid van de plaatselijke visvereniging. Hierdoor heeft een lid een heel andere band met de visvereniging dan iemand die lid is van de voetbalclub en iedere week traint en wedstrijden speelt.

Als visvereniging houdt men vijftien viswedstrijden voor volwassenen en drie voor de jeugd. Als er een wedstrijd in aantocht is, moeten de plekken worden gemaaid door de maaiploeg. Voor de wedstrijd loten de deelnemers voor een genummerde plaats langs het water. Wie de meeste vis of het hoogste gewicht vangt, is de winnaar van de wedstrijd.

Men heeft de beschikking over twee eigen visvijvers. Daar mag men alleen vissen als men lid is van De Brasem of De Gouden Karper. Niet-leden kunnen dagkaarten kopen. De S 57 is een grote vijver met knoeperds van karpers. Vorig jaar zijn er opnieuw grote karpers uitgezet. In de vijver bij de Witte Wieven in Zwiep zijn vorig jaar kleine karpers uitgezet. Inmiddels worden er visplekken gemaakt. De vijver zal in maart officieel worden geopend.

Voor de jeugd houdt men samen de De Gouden Karper uit Laren een viscursus voor de vaste stok. Tijdens deze cursus leert men de jeugd, behalve vissen, ook hoe men verantwoord omgaat met de vissen. En dat men de plek weer netjes achterlaat door eigen rommel (en vaak ook van anderen) op te ruimen. Dit jaar houdt men met de Hengelsport Federatie Midden-Nederland ook een jeugddag met vijf verschillende workshops. Hierbij wordt men geholpen door de omringende visverenigingen.

Verder helpen de leden ook bij milieurampen, zoals afgelopen jaar toen er een persleiding bij de Berkel kapot ging. Toen er tienduizenden vissen naar adem hapten, heeft men er veel kunnen redden door ze over te zetten naar de Boven-Berkel.

Eventuele kandidaten kunnen contact opnemen met voorzitter J. Kamphuis aan de Noorderbleek 59 in Lochem. Telefoon: 06-13071777 of e-mail: hlvdebrasemlochem@hotmail.com.

Meer berichten